„Se aşteaptă o confirmare a faptului că luările de poziţie politice publice de la Moscova vor fi urmate de această dată de fapte concrete, de chestiuni verificabile, pentru că au mai fost vorbe aparent pozitive până acum, deloc urmate în realitate de acţiuni concrete”, a spus Corlăţean, citat de Agerpres.
„Aş spune că, dimpotrivă, evoluţiile în plan militar din teren au mers în sens invers faţă de aşteptările comunităţii euro-atlantice sau faţă de ceea ce s-a afirmat la nivel politic la Moscova”, a adăugat ministrul român.
Titus Corlăţean a precizat, însă, că un armistiţiu în conflictul din Ucraina ar fi un prim pas în direcţia bună şi că încetarea focului ar avea un efect pozitiv în sensul stopării pierderilor de vieţi omeneşti.
Oficialul român a insistat totuşi că armistiţiul nu ar trebui să însemne pentru forţele separatiste proruse şi pentru elementele militare ruse un pretext pentru a rămâne în teren şi a-şi consolida poziţiile.
„Nu există o soluţie militară la ceea ce se întâmplă în Ucraina de est, trebuie să existe o soluţie politică, un dialog, dar cu respectarea integrităţii teritoriale şi a suveranităţii Ucrainei”, a explicat Titus Corlăţean.