Antena 3 CNN Politică Consultări 'interimare' la Cotroceni

Consultări 'interimare' la Cotroceni

2 minute de citit Publicat la 07:41 25 Apr 2007 Modificat la 07:41 25 Apr 2007
Consultări 'interimare' la Cotroceni
Reprezentanţii tuturor partidelor parlamentare, cu excepţia PD, au participat, la Palatul Cotroceni, la primele consultări convocate de preşedintele interimar al ţării. Nicolae Văcăroiu l-a invitat la Cotroceni şi pe guvernatorul Băncii Naţionale. La întâlnire au fost şi preşedintele interimar al Senatului, Doru Ioan Tărăcilă, iar Camera Deputaţilor a fost reprezentată de vicepreşedintele Lucian Bolcaş, preşedintele Bogdan Olteanu find plecat la Moscova, la funeraliile lui Boris Elţîn.

La consultări au venit toate partidele parlamentare, cu o singură excepţie - PD, care a explicat că nu se va prezenta la consultările cerute de preşedintele interimar, pentru că pe agendă sunt înscrise doar teme economice, care sunt responsabilitatea exclusivă a Guvernului.

La finalul consultărilor, preşedintele interimar a apreciat că întâlnirea de miercuri cu partidele este ?un pas spre normalitate?. Nicolae Văcăroiu a precizat că toate partidele prezente la întâlnire au susţinut urgentarea reformelor, mai ales în domeniul justiţiei. ?Toţi preşedinţii de partid au fost de acord cu soluţia unui front comun pentru a reuşi să trecem prin Parlament legile importante, mai ales legea A.N.I. şi cea a votului uninominal?.

Nicolae Văcăroiu şi-a exprimat regretul că nu a venit şi PD la consultări şi a ţinut să sublinieze că cei 322 de parlamentari de care se tot vorbeşte reprezintă 69% din populaţia cu drept de vot.

Primul a ieşit de la consultări preşedintele PRM. El a lăudat maniera de comunicare a preşedintelui interimar, ?un bun profesionist în probleme economice şi în lucrul cu oamenii? şi a atacat Partidul Democrat. ?Este jenant că nu au participat colegii de la PD, care se izolează singuri de poporul român?, susţine Corneliu Vadim Tudor. Acesta a mai menţionat că PRM este de acord cu noua formulă a legii A.N.I. şi se bucură că Mugur Isărescu l-a asigurat că suspendarea nu a afectat economia naţională.

Vadim Tudor susţine că este periculoasă demonizarea celor 322 de parlamentari care au votat suspendarea şi că atacul cu grenada fumigenă de la Braşov a fost o diversiune pusă la cale de serviciile secrete.

Vicepreşedintele PNL, Crin Antonescu, s-a arătat şi el mulţumit de rezultatul consultărilor pentru că s-a discutat şi liberalii au căpătat angajamente de susţinere în Parlament a unor proiecte cum ar fi legile A.N.I. şi cea a votului uninominal. Antonescu este şi el satisfăcut că economia românească stă bine şi există previziuni de creştere economică.

Din partea UDMR, Laszlo Borbely a subliniat importanţa funcţionării Parlamentului în această perioadă de interimat.

Şi conservatorii apreciază ca utilă întâlnirea de miercuri de la Cotroceni. Codruţ Şereş a sugerat ca astfel de întâlniri să aibă loc mai des şi la ele să participe şi reprezentanţii societăţii civile, patronatelor şi sindicatelor. PC va susţine recent modificata lege A.N.I. şi pachetul legilor siguranţei naţionale.

Liderul PSD, Mircea Geoană, a subliniat că din punctul partidului său de vedere, legea A.N.I. va fi votată până pe 10 mai în Parlament. Geoană a precizat că nu crede că ar fi bine ca în situaţia actuală să fie schimbaţi şefii de la DNA şi de la Parchetul General. În plus, şi PSD susţine urgentarea adoptării legii votului uninominal.

Antena3.ro

×
x close