UPDATE: Contactat de Antena 3, generalul a dezminţit informaţiile apărute în presă. ?Declaraţia mea a fost scoasă din context. Eu am reitarat poziţia preşedintelui şi a premierului, şi anume că România nu recunoaşte independenţa unilaterala a Kosovo. Nimic din ce am spus în realitate nu poate fi interpretat ca o schimbare din partea României?, a declarat el la Ordinea Zilei.
Consilierul perezidenţial pe probleme de apărare, Constantin Degeratu consideră că ceea ce se întâmplă în Balcani şi în special în Kosovo este o problemă complicată, iar Summitul din aprilie de la Bucureşti ar putea fi un moment oportun pentru găsirea unor soluţii viabile şi paşnice. Cât priveşte România, Degeratu este de părere că ţara noastră îşi va menţine punctul de vedere. Poziţia României ar putea să se schimbe însă, în cazul în care situaţia din Kosovvo se va modifica. Mai mult, Degeratu crede ca România ar trebui să îşi menţină miltarii în zona de conflict, iar aceştia să îşi poată duce la îndeplinire misiunea pentru care au fost trimişi.
"România şi-a spus punctul de vedere în problema Kosovo, care o problemă complicată de câţiva ani buni de zile, nu de ieri de azi. Dacă lucrurile vor evolua în Europa, atunci şi România va trebui să-şi modifice puctul de vedere, în funcţie de cum vor evolua lucrurile, dar mai ales în funcţie de interesele naţionale" a declarat Degeratu.
Declaraţia consilierului prezidenţial vine la doar o zi după ce preşedintele Traian Băsescu a declarat ferm că România nu recunoaşte independenţa Kosovo şi consideră proclamarea ei drept un act ilegal. Totuşi, semne de întrebare legată de poziţia României au existat, deoarece ţara noastră a decis să-şi menţină trupele în Kosovo, alături de ţările care au recunoscut independenţa provinciei.
Citiţi DUPLICITATEA ROMÂNIEI. NU RECUNOAŞTEM KOSOVO DAR NE MENŢINEM TRUPELE
TRANSNISTRIA CERE RECUNOAŞTEREA INDEPENDENŢEI, DUPĂ MODELUL KOSOVO
Antena 3