PDL a consimţit să acorde o perioadă de trei luni pentru discuţiile pe marginea depolităzării SRR şi SRTV. Lansată de viceliderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolaescu, propunerea de suspendare a procedurilor de înlocuire a actualului CA al SRR a benficiat de suportul reprezentanţilor PSD, interesaţi să se se aplice acelaşi mod de lucru şi în cazul propriului lor reprezentant la SRTV, Alexandru Sassu, dar şi de sprijinul PDL.
Cum singurii care au criticat această măsură au fost udemeriştii, prin vocea deputatului Marton Arpad, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase a intervenit pentru a preciza că nu are rost să se meargă mai departe cu procedurile începute pentru numirea unui nou CA al SRR, deoarece această instituţie trebuie depolitizată.
Totuşi negocierile pentru depolitizarea conducerii presei de stat se anunţă dificilă, deoarece se porneşte de la un priect legislativ propus de deputatul Raluca Turcan. PD-L susţine ca toate propunerile pentru conducerea SRR şi SRTV să fie făcute de societatea civilă, acestea să fie analizate şi triate în comisiile de specialitate, iar apoi votate în plenul reunit.
Ideea a provocat deja reacţii nervoiase din partea partenerilor din UDMR, liderul Marko Bela, cerând să fie păstrat în continuare dreptul partidelor politice de a numi proprii candidaţi în strcturile de conducerea ale SRR şi SRTV.
Interesaţi să prevină crearea unei eventuale majorităţi în CA.-uri în favoarea actulei puteri, reprezentantaţii PSD şi PNL au anunţat că susţin şi ei acest demers deşi au emis temeri cu privire la seriozitatea acestei iniţiative. Victor Ponta a declarat că ar fi de acord cu un manager al canalelor publice care să provină dintr-un mediu extern politicului.
PDL a anunţat că va începe discuţiile pe marginea unui proiect de modificare a legii de func'ionare a posturilor publice cu UDMR, şi de abia apoi cu PSD şi PNL.
Marius Vulpe, Antena3.ro