„Acest vot mă onorează și mă responsabilizează. Nu mă surprinde alegerea dumneavoastră pentru că am spus din primul moment că echipa câștigătoare este singura soluție pentru Partidul Național Liberal. Vă promit că voi fi președintele tuturor liberalilor, indiferent pentru cine ați votat astăzi. De astăzi suntem un partid unit și vom lupta împotriva adversarului nostru politic, PSD.”, a spus Florin Cîțu după ce a aflat că este noul președinte al PNL.
Florin Cîțu a oferit declarații presei după ce a părăsit sala de congres:
„Le mulțumesc tuturor celor care au votat pentru mine. Le mulțumesc celor care au huiduit, dar au votat pentru mine astăzi. Sunt sigur că sunt foarte mulți și dintre aceștia. Victoria arată foarte clar direcția PNL. Aceasta nu este doar o campanie, a fost o mișcare pentru schimbarea în bine a României.”
Întrebat ce se întâmplă cu șefia Camerei Deputaților după ce Ludovic Orban și-a dat demisia în urma înfrângerii, Florin Cîțu a spus că aceasta rămâne la PNL.
Florin Cîţu este noul preşedinte al PNL
Premierul Florin Cîțu este noul președinte al Partidului Național Liberal. El l-a învins în competiția internă pe Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și președinte în funcție. Cîțu a obținut peste 60% din sufragii.
Un număr de 4.848 de voturi valabile au fost introduse în urnă.
Florin Cîțu a obținut 2.878 de voturi, ceea ce înseamnă 60,2%. Ludovic Orban a fost votat de 1.898 de membri, ceea ce înseamnă 39,7%. 72 de voturi au fost anulate.
Florin Cîţu a reuşit să îi convingă pe delegaţii prezenţi la congresul de astăzi cu proiectul său de viitor, respectiv moţiunea "România liberală", cea cu care a candidat la funcţia de preşedinte al partidului.
Principalele puncte ale moţiunii lui Cîţu sunt revizuirea Constituţiei, desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ), aderarea României la Spaţiul Schengen, dar şi la moneda euro, creşterea investiţiilor, dar şi digitalizarea ANAF.
Cât despre ideologia partidului, Cîţu spune că PNL "va rămâne un partid de centru-dreapta, care are drept curente principale liberalismul, creştin-democraţia şi conservatorismul".