Antena 3 CNN Politică Comisia de anchetă Udrea, pusă să judece propria ilegalitate reclamată de ministrul Turismului

Comisia de anchetă Udrea, pusă să judece propria ilegalitate reclamată de ministrul Turismului

1 minut de citit Publicat la 14:13 09 Sep 2009 Modificat la 14:13 09 Sep 2009
Comisia de anchetă Udrea, pusă să judece propria ilegalitate reclamată de ministrul Turismului
Sesizarea ministrului Turismului, Elena Udrea se întoarce la comisia de anchetă constituită în cazul său. Solicitarea, care contestă prezenţa anumitor parlamentari în respectivul for şi acuză existenţa altor nereguli procedurale a fost trimisă spre soluţionare de către conducerea Camerei Deputaţilor chiar comisiei cu pricina pe motiv că respectivul document citează un articol din Regulamentul instituţiei care ar preciza foarte clar că orice neregulă semnalată cu privire la funcţionarea unei comisii trebuie rezolvată chiar de respectivul for.

Elena Udrea a remis conducerii Parlamentului o plângere prin care reclama incompatibilitatea unor membri ai comisiei de anchetă, lipsa regulamentului de funcţionare şi comportamentul abuziv al unor parlamentari, precum şi ilegalitatea constituirii acestui for, în lipsa reprezentanţilor PDL.

În marea sa înţelepciune, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a profitat de invocarea în sesizarea Elenei Udrea a articolului 31 din Regulamentul instituţiei pentru a remite contestaţia spre soluţionare chiar spre comisia incriminată. De altfel, decizia a fost luată cu votulmembrilor PSD, PNL şi UDMR din Birou, în timp ce reprezenaţii PDL au cerut ca sesizarea lui Udrea să fie trimisă Comisiei juridice, a precizat secretarul Camerei, Dumitru Pardău.

"Personal, consider că acest subiect are o nuanţă politică mai delicată, iar lucrurile sunt tratate prea mult politic", a afirmat Pardău, deputat PDL.

Secretarul Camerei, Valeriu Zgonea a explicat însă, că Elena Udrea a făcut sesizarea în calitatea sa de ministru al Turismului şi nu de parlamentar şi a invocat articolul 31 din Regulamentul Camerei care arată că Biroul Permanent poate să se pronunţe asupra unor divergenţe referitoare la comisii, doar după ce Comisia respectivă face o analiză şi întocmeşte un raport.

"Când există o problemă în privinţa unei comisii, această comisie o discută mai întâi, elaborează un raport, care, apoi, va fi înaintat Biroului Permanent", a afirmat Zgonea.

Astfel, s-a ajuns în situaţia ciudată ca Ludovi Orban &Co. să încerce să vină cu un răspuns la propriile nereguli semnalate de Udrea, cea care este acum vizată de un dosar penal pentru sfidarea Constituţiei şi a legilor de resort în timpul activităţii comisiei care verifică modul în care s-au cheltuit anumite fonduri la Ministerul Turismului pentru promovarea unor proiecte de profil.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
x close