Antena 3 CNN Politică Comisia "Băsescu" a demarat audierile

Comisia "Băsescu" a demarat audierile

Comisia "Băsescu" a demarat audierile
07 Mar 2007   •   09:00

Partidul Democrat nu îşi lasă oamenii să fie audiaţi de Comisia parlamentară de anchetă privind suspendarea preşedintelui Băsescu. PD a anunţat miercuri că nici fostul ministru al Transporturilor, Gheorghe Dobre, citat pentru miercuri, nici Elena Udrea, fost consilier al preşedintelui, citată pentru luni, nu se prezintă la audieri pentru că nu au de ce să dea socoteală Parlamentului. Comisia i-a citat, pentru luni, şi pe miniştrii democraţi Radu Berceanu şi Anca Boagiu. Vicepreşedintele Comisiei a explicat că membrii cabinetului pot răspunde penal dacă nu vin la audieri.

La primele audieri s-au prezentat ministrul Economiei, Varujan Vosganian, şi fostul ministru, Codruţ Şereş. Audierile s-au desfăşurat cu uşile deschise. Fostul ministrul al Economiei, Codruţ Şereş, a povestit în faţa Comisiei de anchetă despre cele trei telefoane pe care preşedintele i le-a dat în legătură cu Alro Slatina. De asemenea, şeful statului i-a telefonat şi lui Varujan Vosganian. Potrivit acestuia discuţia a fost firească şi oficială.

În faţa Comisiei de anchetă, Varjan Vosganian a refuzat să răspundă la întrebarea dacă memoriul ALRO semnat de preşedintele Traian Băsescu constituie o încălcare a principiilor economiei de piaţă.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close