Antena 3 CNN Politică Comisia a finalizat proiectul de statut al PDL: Colegiu Director, lunea viitoare

Comisia a finalizat proiectul de statut al PDL: Colegiu Director, lunea viitoare

Comisia a finalizat proiectul de statut al PDL: Colegiu Director, lunea viitoare
15 Mar 2010   •   12:48

Conducerea PDL a decis organizarea Colegiului Naţional Director pentru data de 21 martie când se va supune analizei proiectul noului statut al partidului finalizat deja de comisia internă abilitată cu această sarcină în ultimele săptămâni. Totodată la Colegiul Director, democrat-liberalii vor fixca data convocării Convenţiei Naţionale menită să adopte acest statut şi să organizeze alegeri interne pentru funcţiile de conducere.
?Comisia de statut a prezentat forma statutului. În Birorul Permanent au avut loc dezbateri în acest sens şi s-a decis convocarea Colegiului pentru dat de 21 martie, ora 11, la Palatul Parlamentului. La această întâlnire a Colegiului Naţional Director vom discuta data Conventţiei Naţionale şi modificările aduse statutului? a precizat luni, vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur.
El a explicat că în elaborarea noului proiect de statut s-a ţinut seama de noile realităţi politice, cu PDL, partid aflat la guvernare şi care îşi asumă doctrina de centru-dreapta.
?Am avut în vedere un statut care să ţină seama de noile realităţi politice care se reflectă din calitatea PDL de partid la guvernare, plus de o serie de element noi: reflectarea colegiilor parlamentare în forma de organizare a partidului, a organizaţiilor din diaspora, organizarea partidului pe secţii de votare, crerea de noi departamente ale partidului ca laboratoare de resurse umane ale PDL? a explicat Flutur.
În ceea ce priveşte existenţa a patru funcţii de primvicepreşedinte în organigram de conducerea partidului, vicele democrat-liberal a precizat că această variantă de lucru a fost propusă pentru o mai bună reprezentativitate a partidului.
?Ne interesează ca partidul să aibă reprezentativitate. PDL este partid de centru-dreapta. S-a venit cu varianta unui număr de prim-vicepreşedinţi care să fie reprezentativi pentru forţa acestui partid? a susţinut Flutur.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close