O parte din democrat-liberali îi poartă sâmbetele Elenei Udrea şi ar dori ca aceasta să nu mai facă parte din viitorul guvern. Surse democrat-liberale, susţin că aceştia vor profita de caracterul secret al votului care va fi dat, vineri, în cadrul Colegiului Director al partidului pentru validarea viitorilor miniştri pentru a bloca accesul lui Udrea spre un nou minister. Dată ca favorită de unii colegi de partid pentru portofoliul care ar putea reuni Dezvoltarea Regională şi Turismul, Udrea este percepută de o parte din colegii săi de formaţiune ca o povară şi chiar ca o pată pe imaginea PDL, datorită scandalurilor în care a fost implicată în perioada în care gestionat turismul României.
Conform surselor citate, Udrea a reuşit să-şi antagonizeze o bună parte din conducerea PDL prin modul în care a evoluat în campania prezidenţială a lui Traian Băsescu. În timpul campaniei, secretarul executiv al partidului ar fi acţionat independent de staff-ul condus de Vasile Blaga şi Adriean Videanu, reunind în jurul său un al treilea sediu şi staff de campanie printre care s-ar fi numărat şi consultantul Dan Andronic, susţin sursele citate. Mai mult chiar, Udrea ar fi trecut de multe ori peste statutul de coordonator de campanie al lui Vasile Blaga, acţionând independent şi suscitând furia acestuia, susţin sursele citate.
"Nimeni nu aştepta de la mine să nu reacţionez la semnalele referitoare la doamna Elena Udrea." (Traian Băsescu, în campania electorală)Recent, preşedintele Traian Băsescu aprecia, într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, că pasivitatea sa în scandalul în care a fost implicată Elena Udrea la Turism ar constitui singura sa vulnerabilitate în campanie. De altfel, pentru o perioadă, din anumite considerente de imagine, staff-ul de campanie al preşedintelui a reuşit să o ţină deoparte de persoana acestuia. Udrea şi-a făcut însă apariţia în rândul susţinătorilor lui Băsescu la confruntarea televizată a şefului statului cu contracandidatul său social-democrat, Mircea Geoană.
ELENA UDREA, LA CONFRUNTAREA BĂSESCU - GEOANĂVestea că Udrea ar putea ocupa însă un portofoliu ministerial mai important decât cel obţinut acum un an a provocat nemulţumiri în rîndul democrat-liberalilor, mai ales la nivelul liderilor de filiale care au obţinut rezultate bune în turul doi de scrutin şi care se văd nevoiţi să se mulţumească cu propulsarea unor secretari de stat în viitoarea structură guvernamentală.
Conform surselor citate, o bună parte din democrat-liberalii care vor participa la şedinţa Colegiului Director de vineri vor profita de caracterul secret al votului pentru a se exprima împotriva nominalizării Elenei Udrea în fruntea unui minister, mai ales dacă se va dovedi că este vorba de ministerul care va cumula Dezvoltarea Regională cu Turismul. La şedinţă sunt aşteptaţi, pe lângă conducerea partidului, şi toţi reprezentanţii formaţiunii din teritoriu.
Preşedintele PDL, premierul Emil Boc, a anunţat joi, la sediul central al partidului, că, potrivit procedurilor interne ale PDL, în cadrul Colegiului Director de vineri miniştrii propuşi de PDL vor fi validaţi prin vot secret. Premierul desemnat a arătat că fiecare formaţiune politică, după aceste negocieri, va merge în structurile proprii pentru a-şi valida propunerile, urmând ca apoi la sfârşitul săptămânii să se depună la Parlament lista membrilor Guvernului şi programul de guvernare.
"Vom merge la validarea prin vot secret a propunerilor de funcţii de miniştri, pentru portofoliile care vor reveni PDL." (Premierul desemnat Emil Boc) Premierul desemnat a precizat că discuţiile cu UDMR, minorităţi şi independenţii din Parlament vor continua şi zilele următoare, până la finalizarea listei Guvernului şi depunerea lui în Parlament. El a mai spus că depunerea listei Guvernului în Parlament va avea loc sâmbătă sau duminică, în aşa fel încât luni să existe pe masa Parlamentului toate documentele pentru stabilirea calendarului audierilor.
ELENA UDREA, DUPĂ CAMPANIE: AVEM TOATE SOLUŢIILE DACĂ AVEM PREŞEDINTELEMarius Vulpe, Antena3.ro