Antena 3 CNN Politică Coaliția PSD-PNL rezistă până la capăt, dă asigurări Ciolacu: „Cam pe 23 decembrie va fi învestit viitorul Guvern”

Coaliția PSD-PNL rezistă până la capăt, dă asigurări Ciolacu: „Cam pe 23 decembrie va fi învestit viitorul Guvern”

marcel ciolacu nicolae ciuca hepta
Liderii Coaliției, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Foto: Hepta
de I.C.    |    13 Sep 2024   •   12:11

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, că deși există tensiuni între PSD și PNL, actuala coaliția își va duce mandatul până la capăt. Potrivit acestuia, noul guvern al României va fi învestit în jurul datei de 23 decembrie, după alegerile parlamentare şi prezidenţiale.

El a declarat, vineri, la Suceava, că până la învestirea noului executiv va fi funcţională actuala coaliţie, în ciuda aparentelor disensiuni dintre social-democraţi şi liberali.

„Cu adevărat România are nevoie de o stabilitate politică şi ne-am asumat această stabilitate politică. (...) Suntem într-un an electoral, e normal să fie şi astfel de declaraţii, dar coaliţia îşi va duce mandatul până la capăt. Considerăm că pe 23 decembrie va fi învestit viitorul guvern”, a afirmat liderul PSD, potrivit Agerpres.

El a precizat că ar PSD ar fi dorit liste comune cu Partidul Naţional Liberal la alegerile din decembrie, însă a lăsat să se înţeleagă că liberalii nu au susţinut ideea.

„Cred că am adus o coerenţă în actul de guvernare şi o diferenţă faţă de vechea coaliţie de dreapta, unde posturile de trăgeau din fes, unde certurile erau la ordinea zilei, unde se retrăgeau miniştrii din şedinţele de guvern şi nimic nu funcţiona. Cred că România nu doreşte asta. Suntem oameni maturi. Avem un interes nu neapărat comun la aceste alegeri pentru că, de această dată, candidăm sperat. Eu le-am arătat potenţialul unei candidaturi comune la alegerile europarlamentare. Au ales altă cale. O respect”, a precizat Ciolacu.

Declarațiile premierului vin după ce prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, le-a spus miercuri jurnaliștilor că el „nu mai vrea să stea la masă cu PSD” și a adăugat că „singurul motiv pentru care PNL rezistă alături de PSD e războiul din Ucraina”.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close