"În situaţia în care se răzgândeşte partenerul de coaliţie - şi e vorba doar de PDL, deoarece UNPR şi minorităţile au zis că ne susţin în această doleanţă -, cred că vom ieşi de la guvernare. În legea privind educaţia scrie foarte clar, că în România sunt considerate prin lege trei universităţi multiculturale, printre care Babeş-Bolyai, dar şi UMF din Târgu Mureş. Dacă nu se respectă legea de către universitate, guvernul are obligaţia de a interveni prin hotărâre de guvern şi de a respecta legea'', a subliniat Andras.
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a declarat că în şedinţa Guvernului de marţi a fost o primă lectură a proiectului de hotărâre referitor la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş.
''În urma acestei lecturi, hotărârea va fi zece zile în dezbatere publică, e deja afişată pe site-ul Ministerului Educaţiei. Ea prevede, printre altele, aşezarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie în limba de predare maghiară pe următoarele structuri: asistenţă medicală generală, medicină, medicină în limba engleză, farmacie în limba maghiară şi moaşe. Este parte a Universităţii multiculturale de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş şi această chestiune a multiculturalităţii este un element important în constituirea instituţiei'', a spus Dan Suciu.
Acelaşi gest de ameninţare l-a făcut şi vicepremierul Marko Bela, la începutul lunii. El a spus că se gândeşte să renunţe la prezenţa sa în Guvern şi, în plus, pune sub semnul întrebării şi prezenţa UDMR în coaliţie, dacă nu se va găsi o soluţie cu privire la situaţia Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş până săptămâna viitoare.