Antena 3 CNN Politică Coaliţia de guvernare, în pericol. Boc către PSD: Ori cu noi, ori în opoziţie!

Coaliţia de guvernare, în pericol. Boc către PSD: Ori cu noi, ori în opoziţie!

Coaliţia de guvernare, în pericol. Boc către PSD: Ori cu noi, ori în opoziţie!
27 Iul 2009   •   09:11

Social-democraţii caută din ce în ce mai mult să provoace nervozitatea partenerilor de coaliţie din PDL pentru a-i determina să facă greşeli în contextul în care fostul ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi şi omologul ei de la Turism, Elena Udrea sunt arătaţi cu degetul pentru modul în care au cheltuit anumite sume de bani la nivelul acestor instituţii. În weekend, social-democraţii au criticat politica economică promovată de Guvern şi au solicitat explicaţii referitoare la modul în care s-au cheltuit banii pentru care s-a făcut un împrumut extern şi din care s-a primit deja o primă tranşă de 1,5 miliarde de euro. În replică, premierul Emil Boc le-a transmis partenerilor de guvernare să se decidă dacă sunt la putere sau trec în opoziţie. Şi vocea Elenei Udrea s-a făcut auzită, ea acuzându-şi colegii de guvernare că au lăsat PDL singur la guvernare şi fără majoritate în Parlament. Mai mult, Udrea a supralicitat şi a prognozat că PSD se va retrage de la putere cu două luni înainte de alegrile prezidenţiale.

Noitensiuni macină credibilitatea şi aşa destul de scăzută a coaliţiei PDL-PSD. Social-democraţii cer socoteală ministrul Finanţelor, democratul-liberalul Gheorghe Pogea asupra felului în care au fost cheltuiţi banii din împrumuturile interne contractte de la bănci şi din prima prima tranşă a împrumutului cu FMI, dar şi detalii cu privire la direcţia în care o vor lua cele 2 miliarde de euro din cea de-a doua tranşă.

Nervoşi se arată cei din PSD şi faţă de propunerea premierului Emil Boc de reducere a salariilor miniştrilor cu 20%, pe care liderul PSD, Mircea Geoană a pus-o pe seama campaniei electorale.

În cealaltă tabără, democrat-liberalii sunt nemulţumiţi de sprijinul acordat de PSD propunerii PNL de creare a unei comisii parlamentare de anchetă în cazul ministrului Turismului, Elena Udrea. Liderul PDL, Emil Boc a cerut social-democraţilor să demonstreze clar dacă mai sunt la guvernare sau au trecut în opoziţie.

Conştientă de intenţia social-democraţilor de a lovi în imaginea PDL prin orchestrarea unui scandal în jurul său, Udrea acuză PSD că i-a lăsat pe democrat-liberali singuri la guvernare şi cere chiar sancţiuni împotriva celor care vorbesc de rău coaliţia în baza prevederilor protocolului dintre cele două formaţiuni.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close