Antena 3 CNN Politică CNSAS va funcţiona în continuare, dar nu mai poate da decizii de colaborare

CNSAS va funcţiona în continuare, dar nu mai poate da decizii de colaborare

CNSAS va funcţiona în continuare, dar nu mai poate da decizii de colaborare
06 Feb 2008   •   11:52

Activitatea CNSAS a fost deblocată miercuri.Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă care va permite Consiliului să administreze arhivele fostei securităţi. CNSAS pierde însă o serie de prerogative importante. Ordonanţa modifică astfel statutul CNSAS, în conformitate cu decizia Curţii Constituţionale. Potrivit viitoarei legi, CNSAS nu va mai da decizii de colaborare, ci constatări, care vor fi soluţionate în justiţie.

Consilierul premierului, Marius Oprea, a declarat, marţi, că reprezentanţii ONG au exprimat temeri în legătură cu faptul că ar putea fi blocată deconspirarea Securităţii, precizându-se că acest proces va continua.

Oprea a afirmat, după întâlnirea cu reprezentanţi ai societăţii civile pe tema Ordonanţei de Urgenţă privind CNSAS, că "discuţiile au început destul de tensionat" pentru că aceştia "au acuzat din start un proces de intenţie, spunând că ste o variantă minimalistă şi că cu atât se va rămâne, eliminând posibilitatea de verificare a dosarelor". În opinia sa, "întreaga lege de funcţionare a CNSAS trebuie reformulată şi asta nu se poate face pe genunchi".

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close