Antena 3 CNN Politică CNA: Campania electorală la posturile private se va face pe bani

CNA: Campania electorală la posturile private se va face pe bani

CNA: Campania electorală la posturile private se va face pe bani
30 Sep 2008   •   20:55

Campania electorală pentru parlamentare se va face anul acesta, în presă, pe bani. Doar la posturile publice emisiunile sunt gratuite. Pentru radiourile şi televiziunile private, situaţia stă altfel. Dacă vor să participe la emisiuni de promovare, candidaţii trebuie să bage mâna în buzunar. O permite legea electorală, iar Consiliul Naţional al Audiovizualului a fost precaut şi a reglementat cadrul de aplicare a normelor în campanie.
A mai rămas o lună până începe campania electorală pentru uninominal. Campanie care se anunţă destul de costisitoare pentru unii. Cei care vor să participe la emisiuni electorale trebuie să plătească.
Costurile cerute de fiecare post de presă, în parte, pentru spaţiile spoturilor electorale, vor fi publice. Ca de fiecare dată, şi în această campanie electorală, Consiliul Naţional al Audiovizualului va sta cu ochii şi urechile pe toată presa. Dacă nu se respectă tranparenţa şi echidistanţa, sancţiunile se anunţă usturătoare.
?Nu vom avea nici o reţinere, dacă dovedim că s-a încălcat legea, vă puteţi trezi cu amenzi de 250 de milioane de lei vechi? a declarat Răsvan Popescu, preşedintele CNA.
Consiliul Naţional al Audiovizualului precizează că nu a modificat cu nimic regulile din legea electorală pe sistem uninominal, doar a detaliat-o şi a explicat-o, în aşa fel încît radiourile şi televiziunile să nu calce strîmb.


Antena 3

×
Subiecte în articol: CNA
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close