A fost scandal la USR București, condusă de Vlad Voiculescu, la ședința de marți seară în care s-au decis listele de candidați pentru alegerile pentru Senat și Camera Deputaților. Cap de listă pentru Senat a fost pusă Clotilde Armand, care e trimisă în judecată pentru corupție. Radu Mihaiu acuză că listele erau stabilite dinainte.
UPDATE 10.00 USR sector 2 nu a participat la vot. Radu Mihaiu acuză că listele erau stabilite dinainte.
Radu Mihaiu a susținut că lista de parlamentari "a fost decisă fără filiala sector 2 care a susținut vot universal la București."
"Ne-am trezit în buza conferinței că totul a fost decis și agreat de celelalte cinci sectoare. Sistemul de vot din conferință, dar mai ales ordinea de listă fuseseră stabilite dinainte. Din cauza asta, delegații sectorului 2 au decis să boicoteze conferința", a reclamat Radu Mihaiu.
El a spus că va duce în congres propunerea de modificare a statului astfel încât să fie vot universal ponderat.
Știrea inițială
Astfel, pe listele pentru Senat au fost puși Clotilde Armand, Cristian Ghinea, Ștefan Pălărie, Violeta Alexandru și Simona Spătaru.
Clotilde Armand, care a pierdut în 9 iunie alegerile pentru Primăria Sectorului 1, a fost trimisă în judecată în aprilie de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru comiterea infracțiunii de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane. Dosarul a pornit de la o sesizare a Agenției Naționale de Integritate, care a acuzat-o pe Clotilde Armand că s-a autonumit manager de proiect și a exercitat simultan funcția de primar al Sectorului 1 și funcția remunerată de manager de proiect, nerespectând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003. Ea a respins acuzațiile.
Pe listele pentru Camera Deputaților au fost puși Claudiu Năsui, Cristina Prună, Radu Mihaiu, Diana Buzoianu, Diana Stoica, Oana Țoiu, Dimitriu Stoic Alin, Seidler, Mihai Badea, Denisa Neagu, Florin Covaci.
Ședința USR București a fost marcată de tensiuni din cauza faptului că președintele organizației, Vlad Voiculescu, a decis ca listele de candidați la Parlament să fie decise de doar 50 de delegați în numele întregii filiale – cea mai mare din România. Mai mulți delegați au boicotat votul, după cum arată și procesul verbal al ședinței de marți, așa că din cei 50 de delegați au votat doar 40.