Antena 3 CNN Politică Claudiu Târziu, despre dosarul în care e vizat George Simion: ”Nu a participat la niciun fel de infracţiune AUR”

Claudiu Târziu, despre dosarul în care e vizat George Simion: ”Nu a participat la niciun fel de infracţiune AUR”

Claudiu Târziu, preşedintele CNC al AUR, acuză un abuz la adresa formațiunii, în ancheta Parchetului General.

Claudiu Târziu
Claudiu Târziu (AUR): „Asistăm la zvârcolirea sistemului disperat că îi scapă puterea”
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Iun 2024   •   17:02

Aflat în faţa Parchetului General, Claudiu Târziu, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al Alianţei pentru Unirea Românilor, spune că AUR nu a comis nicio infracțiune, şi nu există nicio probă în acest sens. 

"Un episod foarte trist pentru democrația noastră, pe care nu-l mai credeam posibil în 2024. Parcă e desprins din timpul comunismului. Asistăm la zvârcolirea sistemului.

Asistăm deci la zvârcolirile sistemului disperat că îi scapă puterea printre degete. AUR a crescut mult prea mult pentru gustul lor. AUR e de neoprit. Și atunci încearcă, așa cum au învățat, cu mijloace totalitare, cum s-a obișnuit în timpul regimului Băsescu și al binomului Coldea-Koveși. Tot ce s-a petrecut astăzi este un abuz. 

Colegii noștri de partid, angajații noștri de la partid, colegi de la grupurile parlamentare AUR, au fost ridicați ca niște infractori din stradă, în lipsa unui mandat de arestare sau de aducere, au fost percheziționați și umiliți în fața vecinilor, deși nu aveau decât calitatea, cică, de martor.

Au fost puși să dea probe de semnături în cadrul audierilor, deși nu se face așa când ești martor. Foarte multe chestiuni de ordin tehnic care n-au fost respectate și care arată că acest atac este unu făcut pe picior de un sistem disperat că îi scapă puterea", spune președintele CNC al AUR, Claudiu Târziu, care a ajuns în fața Parchetului General alături de simpatizanți AUR.

Claudiu Târziu: „Acest atac e unul făcut pe picior de un sistem disperat că îi scapă puterea”

„Nu a participat la niciun fel de infracțiune AUR. Nu există niciun fel de probă împotriva noastră. Respingem maniera totalitară în care acționează forțele de ordine, împreună cu magistrații, la ordinul celor care conduc astăzi România PSD, PNL.

Nu am comis nicio infracțiune. Nu există nicio probă împotriva noastră. Nu a fost nimeni declarat inculpat. Colegii noștri au fost traumatizați, ținuți ore întregi pe holuri pe aici, fără să aibă vreo calitate în dosar.

Repet, nu am comis niciun fel de infracțiune. Dacă doriți să aflați mai multe, poate îi convingeți pe onorabilii procurori să meargă la PSD și la PNL să caute dacă sunt sau nu sunt semnături falsificate acolo.

Eu cred că s-a comis un abuz, inclusiv prin faptul că au fost confiscate telefoanele angajaților noștri, telefoanele aparținând partidului, laptopuri și altele. Percheziția informatică se face numai în cazul în care există suspiciunea sau încadrarea de inculpat. Deci nu există așa ceva.

Nu există nicio acuzație a procurorilor. Atenție, există doar un comunicat că s-a început o acțiune penală. Deci nu există vreo acuzație. Nu există un dosar penal finalizat. Probabil că nici nu se va finaliza", a mai spus Claudiu Târziu. 

Silvestru Şoşoacă a fost luat de poliţie, de acasă

Procurorii au început o anchetă privitoare la o posibilă falsificare a semnăturilor pentru candidatura lui Silvestru Şoşoacă, candidat independent la alegerile europarlamentare. Liderul unui partid ar fi instigat la falsificare, susțin procurorii.

Potrivit anchetatorilor „în luna aprilie 2024, liderul unei formațiuni parlamentare, deputat, i-a instigat, atât direct, cât și prin interpuși, pe mai mulți membri ai unei formațiunii politice și pe o serie de angajați ai Parlamentului României care desfășoară activități lucrative în cadrul formațiunii politice respective, să procedeze la falsificarea câtorva mii de liste de susținători necesare depunerii de către un candidat independent a candidaturii pentru alegerile pentru Parlamentul European din data de 9 iunie 2024”.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close