Antena 3 CNN Politică Claudiu Săftoiu: Băsescu este încă un magician politic

Claudiu Săftoiu: Băsescu este încă un magician politic

Claudiu Săftoiu: Băsescu este încă un magician politic
11 Mar 2008   •   14:32

Invitat al emisiunii LIVE cu Anca Florea la NEWS FM fostul consilier prezidenţial şi director SIE Claudiu Săftoiu a făcut o scurtă analiză a cadrului în care se desfăşoară activitatea politică în prezent. În acest context s-a referit şi la strategia actuală a preşedintelui Traian Băsescu, pe care îl consideră încă un ?magician politic?. El a constatat modul în care preşedintele se disociază de clasa politică din care totuşi face parte, arătând-o permanent cu degetul, ca pe o sursă sigură a problemelor prin care trece România.

Claudiu Săftoiu a amendat de asemenea şi atitudinea oamenilor politici care pe perioada campaniilor electorale ?intră într-o relaţie de comunicare totală? cu consilierii de campanie, relaţie care slăbeşte treptat odată ce au ajuns la putere, pentru a reveni în forţă la următoarea campanie electorală sau în momentul în care ?simt că pierd poporul?.

Referitor la momentul demisiei sale de la conducerea SIE, Claudiu Săftoiu şi-a amintit că la momentul respectiv a dat curs solicitării preşedintelui din "încredere şi loialitate", deşi au fost voci care l-au sfătuit să nu demisioneze decât la cererea Parlamentului, organ care de altfel l-a şi învestit în funcţie. A ţinut totuşi să precizeze că ar fi putut să nu demisioneze, dar că pe parcursul carierei sale a acţionat întotdeauna "cu bună credinţă".

În prezent Claudiu Săftoiu a revenit la cariera de consultant politic, meserie pe care o practică alături de soţia sa, Adriana Săftoiu. El a ţinut să precizeze că, deşi multe persoane încearcă să creeze un climat de competiţie profesională între el şi Adriana Săftoiu, acasta nu există în realitate. Experienţele prin care a trecut în calitate de cosilier, şi apoi ca parte activă a vieţii politice, nu l-au făcut însă pe Claudiu Săftoiu să îşi piardă optimismul. El consideră totuşi că printre politicieni se găsesc în continuare oameni care au capacitatea de a ?mişca lucrurile în bine?.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close