Antena 3 CNN Politică Ciucă spune că Elena Lasconi nu poate fi președinte pentru că „nu are curaj” și nici „pregătirea necesară” să ia decizii în CSAT

Ciucă spune că Elena Lasconi nu poate fi președinte pentru că „nu are curaj” și nici „pregătirea necesară” să ia decizii în CSAT

nicolae ciuca (1)
Nicolae Ciucă nu crede că Elena Lasconi ar putea fi viitorul președinte al României. Sursă foto: Antena 3 CNN
de Andreea Ştefan    |    12 Sep 2024   •   22:47

Liderul PNL Nicolae Ciucă a explicat joi seară, în cadrul unui interviu acordat lui Mihai Gâdea, că Elena Lasconi, candidatul USR la alegerile prezidențiale, nu poate fi viitorul președinte pentru că nu are curaj și nici pregătirea necesară pentru a lua decizii în CSAT.

Întrebat de Mihai Gâdea de ce ar trebui ca el să fie viitorul președinte al țării și nu Elena Lasconi, Nicolae Ciucă a explicat că este vorba de pregătirea pe care candidata USR la alegerile prezidențiale „nu o are”.

„Fiind vorba despre o doamnă pe care o respect, pentru că așa este normal și, indiferent că este femeie sau bărbat, trebuie să acordăm respectul cuvenit fiecăruia dintre ei. Dar legat de doamna Lasconi, o cunosc de ceva timp. Am avut și întâlniri față în față, am discutați și la telefon.

Dacă privim în ceea ce înseamnă background-ul profesional al domniei sale, când vine vorba de ceea ce înseamnă conducerea unei țări și când vine vorba de prerogativele președintelui, una dintre aceste prerogative este cea de președinte al CSAT. Acolo sunt subiecte, sunt probleme și decizii care presupun o anumită pregătire profesională și un anumit curaj de a lua decizii.

Ca atare, diferența rezidă tocmai din această parte pe care consider că doamna Lasconi nu o are”, a spus Nicolae Ciucă.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close