Antena 3 CNN Politică Ciucă își face timp să discute cu Lasconi, dar cu o condiție: „Să vedem cum sunt declaraţiile viitoare”

Ciucă își face timp să discute cu Lasconi, dar cu o condiție: „Să vedem cum sunt declaraţiile viitoare”

Nicolae Ciuca Elena Lasconi
Nicolae Ciucă. Elena Lasconi. Sursa foto: Agerpres
de Ioana Coman    |    25 Iul 2024   •   23:52

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat joi că încă este deschis la dialog cu liderul USR, Elena Lasconi, după ce aceasta l-a acuzat că a refuzat să se întâlnească cu ea deoarece „a răspuns la ordinul cuiva”. „Mai vedem cum sunt declaraţiile viitoare”, a adăugat liberalul.

„Dacă nu mă înşel, mâine, doamna Elena Lasconi - pe care o felicit încă odată - împlineşte o lună de când a preluat conducerea partidului USR şi cred că în această lună nu a reuşit să vadă cu adevărat toată perspectiva de la acest nivel politic şi eu cred că dumneaei are în continuare timp şi preocuparea necesară să vadă care sunt problemele din interiorul USR şi după aceea să dea sfaturi celorlalţi lideri politici. Când vine vorba de igienizare, eu cred că cea mai bună soluţie pentru această operaţiune au folosit-o românii la alegerile locale şi vedem care este nivelul pentru fiecare dintre noi. Şi mă opresc aici”, a spus Nicolae Ciucă, la B1 Tv, întrebat despre declaraţia Elenei Lasconi referitoare la necesitatea unei igienizări în cadrul PNL.

Preşedintele PNL a precizat că rămâne în continuare deschis la dialog.

„Rămân în continuare deschis la dialog. Este important să realizeze că PNL este cea mai puternică forţă politică de dreapta. Dacă ne uităm un pic în istoria PNL putem să spunem că este un brand, inclusiv la nivelul UE. Există disponibilitate pentru dialog, dar nu săptămâna aceasta. Mai vedem cum sunt declaraţiile viitoare”, a afirmat Ciucă.

Preşedinta USR, Elena Lasconi, a anunţat luni că va avea o întâlnire cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, în cursul acestei săptămâni.

„Am luat legătura şi săptămâna asta o să discutăm. (...) O să văd ce doreşte domnul Ciucă să discutăm. Eu o să ascult, nu o să mă duc cu nişte idei, nişte scenarii pe care mi le imaginez. O să ascult, să vedem ce are de spus, dar în momentul acesta nu simt că putem merge într-o alianţă. E nevoie de o igienizare în PNL. Nu se pot detaşa de PSD”, a declarat Lasconi, pentru Digi 24. 

Miercuri, însă, Ciucă a afirmat că nu are timp în această săptămână să se întâlnească cu Elena Lasconi. Tot atunci, a răspuns și la atacul acesteia și i-a transmis „să se ocupe” de „partidul domniei ei”.

×
Subiecte în articol: Elena Lasconi Nicolae Ciucă PNL USR
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close