Antena 3 CNN Politică Ciucă îl atacă pe Ciolacu: Comisarul european reprezintă România, nu un partid. Trebuia să discutăm în coaliție

Ciucă îl atacă pe Ciolacu: Comisarul european reprezintă România, nu un partid. Trebuia să discutăm în coaliție

marcel ciolacu nicolae ciuca hepta
Liderii Coaliției, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Foto: Hepta
de I.C.    |    04 Sep 2024   •   22:52

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, spune că PSD ar fi trebuit să se consulte cu liberalii pe tema comisarului european, pentru că acesta reprezintă România, nu un partid sau un anumit lider. De asemenea, liberalul consideră că este prematură desemnarea Roxanei Mînzatu, neavând un portofoliu desemnat.

„Eu am subliniat acest lucru de fiecare dată când a fost vorba despre comisarul european - şi noi am susţinut punctul de vedere ca pentru comisarul european să existe o discuţie în interiorul coaliţiei, pentru că nu este vorba despre o funcţie şi o persoană care să fie nominalizată de un om anume, de un lider de partid sau de altul.

Aşa cum văd eu lucrurile şi cum le înţeleg legate de relevanţa comisarului european, el nu este reprezentantul unui partid anume, el este reprezentantul României. El trebuie să aibă greutatea şi libertatea de mişcare la nivelul Comisiei Europene pentru a pune în aplicare tot ceea ce (…) ţine de competenţele unui astfel de portofoliu”, a afirmat Ciucă, miercuri seara, la TVR Info.

Potrivit acestuia, desemnarea Roxanei Mînzatu este prematură, România neavând un portofoliu desemnat.

„Mie mi se pare că, neavând un portofoliu nominalizat, este greu să vii cu cineva şi să nominalizezi persoana de dinainte fără să ştii ce urmează să ai”, a mai declarat Ciucă.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat luni, în Parlament, că Roxana Mînzatu este propunerea României pentru funcția de comisar european. El a adăugat că, în perioada următoare, va discuta cu președinta Comisiei Europene despre portofoliul de comisar care va reveni țării noastre.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, urmează să anunțe săptămâna viitoare ce portofolii vor primi cei 26 de viitori comisari propuși de țările membre. 

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close