Antena 3 CNN Politică Ciucă îi cere lui Lasconi „să vadă cifrele”: „Dacă vrem să nu ajungă Ciolacu și Simion în turul doi, trebuie să fim uniți”

Ciucă îi cere lui Lasconi „să vadă cifrele”: „Dacă vrem să nu ajungă Ciolacu și Simion în turul doi, trebuie să fim uniți”

Nicolae Ciuca, preşedintele PNL
Nicolae Ciuca, preşedintele PNL. Sursa foto:Hepta
de Ioana Coman    |    24 Oct 2024   •   13:13

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, i-a răspuns joi preşedintei USR, Elena Lasconi, care l-a acuzat de „disperare”, după ce acesta a făcut apel la retragerea ei din cursa prezidenţială.

„Doamna Elena Lasconi trebuie să vadă care sunt cifrele la alegerile locale şi va constata că acel 8% nu reprezintă o disperare pentru PNL, este disperarea dumneaei şi trebuie să înţeleagă că am făcut un apel pentru ca dreapta să poată să conteze şi să aibă o coerenţă în percepţia românilor”, a afirmat Nicolae Ciucă, joi, la Giurgiu.

Liberalul spune că dreapta trebuie să fie unită, pentru ca puterea să nu ajungă toată la PSD.

„Am transmis toate aceste mesaje, să înţeleagă faptul că, dacă într-adevăr vrem ca în România să nu se întâmple ceea ce se discută, despre această coordonare PSD-AUR, pentru a ajunge în turul doi Marcel Ciolacu şi George Simion, nu există altă soluţie decât să fim uniţi, iar pentru rezultatul alegerilor, ca dreapta să conteze, românii trebuie să perceapă care este cu adevărat obiectivul nostru pentru România. Trebuie de asemenea să ne aducem aminte ce s-a întâmplat când PSD a avut toată puterea, asta este ceea ce încearcă de fiecare dată, să acapareze toată puterea din România”, a adăugat Ciucă. 

Preşedinta USR, Elena Lasconi, a declarat miercuri, despre apelul lui Ciucă de a se retrage din cursa pentru prezidenţiale pentru a-l susţine, că este „disperat” şi, „dacă în şase zile a crescut cu 11%, în sondaje, asta înseamnă că va câştiga din primul tur, cu 75%”, deci nu vede cum l-ar putea ajuta.

Liderul PNL Nicolae Ciucă a i-a cerut public marți seară Elenei Lasconi să se retragă din cursa pentru prezidențiale și „să vină să susţină cu adevărat un proiect de dreapta”. Acesta susține că procentul de 8% câștigat de USR la alegerile locale este unul foarte mic spre deosebire de cel al PNL, de aproximativ 30%, și insinuează că, dacă Lasconi s-ar retrage, PNL ar avea șanse mult mai mari să câștige alegerile prezidențiale.

×
Parteneri
x close