Antena 3 CNN Politică Ciucă, despre proiectul prin care Iohannis ar putea candida: „Nu îi dăm un job. Dacă românii îl vor alege va face parte din Parlament”

Ciucă, despre proiectul prin care Iohannis ar putea candida: „Nu îi dăm un job. Dacă românii îl vor alege va face parte din Parlament”

nicolae ciuca klaus iohannis
Nicolae Ciucă și Klaus Iohannis. Sursa foto: Administrația Prezidențială
de Mia Lungu    |    18 Sep 2024   •   19:53

Nicolae Ciucă a vorbit, miercuri seara, despre proiectul de lege depus de liberali care i-ar permite lui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare din această toamnă. „Nu îi dăm un job, românii, dacă îl vor alege, înseamnă că domnia sa va face parte din viitorul Parlament sau nu, dacă va decide să candideze”, a declarat liderul PNL, la ProTV.

”Decizia aceasta vine să restabilească un drept democratic, şi anume dreptul fiecărui cetăţean de a alege şi a fi ales. Nu este vorba doar de preşedintele Iohannis, nu vorbim de persoane, vorbim de dreptul absolut democratic al unui cetăţean de a alege şi a fi ales. În momentul de faţă, restabilim acest drept, această libertate”, a spus Nicolae Ciucă.

Întrebat de ce PNL a depus proiectul acum, Nicolae Ciucă a precizat că ”au considerat că este momentul să vină cu o astfel de decizie.

”Noi, PNL, de fiecare dată, şi dacă vă uitaţi în Statutul nostru am valorificat toată experienţa acumulată de către liderii partidului, nu avem niciun lider de partid care să nu fie în Biroul Politic Naţional”, a explicat el.

Ciucă a infirmat şi faptul că PNL îi dă un job preşedintelui României. ”Nu îi dăm un job, românii, dacă îl vor alege, înseamnă că domnia sa va face parte din viitorul Parlament sau nu, dacă va decide să candideze. În momentul de faţă este vorba doar de reabilitarea unui drept democratic pentru un cetăţean”, a răspuns el.

”Preşedintele Iohannis, nu am avut niciodată niciun fel de limitare să spun despre domnia sa două lucruri absolut esenţiale, a fost un preşedinte cinstit şi a avut un comportament absolut democratic. Are o experienţă în politica externă şi în tot ce înseamnă spectrul problemelor de apărare, motiv pentru care o astfel de experienţă nu se iroseşte, trebuie valorificată”, a spus Ciucă despre Klaus Iohannis.

Nicolae Ciucă, întrebat ce are în plus față de Marcel Ciolacu: „El și-a servit partidul, eu țara”

Nicolae Ciucă consideră că ceea ce îl diferenţiază de Marcel Ciolacu este o chestiune la care se răspunde foarte simplu: 

„El şi-a servit partidul, eu mi-am servit ţara. Cred că este un plus faţă de oricare candidat pentru că toată viaţa mea profesională, am ajuns în politică după aproape 40 de ani de activitate profesională şi nu am făcut nimic altceva decât învăţ să iubesc decât am crezut vreodată că pot să iubesc România, să lucrez cu oamenii şi să fac în aşa fel încât să fac tot ceea ce îmi stă omeneşte cu putinţă să facă ceea ce trebuie pentru oameni”, a declarat Nicolae Ciucă.

Ciucă: ”Mircea Geoană este un candidat al PSD”.

Despre Mircea Geoană, Ciucă a spus că este candidatul PSD.

”Domnia sa a fost preşedintele PSD pentru cinci ani. Este un membru al PSD, nu poate fi independent (..) atâta timp cât a fost timp de 5 ani preşedintele PSD”, a arătat Ciucă.

Despre Elena Lasconi, preşedinta USR, Ciucă a arătat că aceasta are în ultima vreme o activitate care ridică semne de întrebare, cu referire al afirmaţia ei despre diaspora.

”Cel puţin a avut câteva declaraţii legate de românii din diaspora care au plecat din ţară doar pentru că li s-a părut mai facil să cumpere un bilet decât să rămână în ţară. Eu cred că românii din diaspora merită respectul şi consideraţia noastră pentru că nu au plecat de bine, au plecat pentru că şi-au gîsit o viaţă mai bună în diaspora şi au avut o contribuţie în dezvoltarea României”, a spus liderul PNL.

Pe cine susține Nicolae Ciucă la prezidențiale, dacă nu ajunge în turul 2

Nicolae Ciucă a fost întrebat pe cine ar susține în cursa prezidențială, dacă nu ajunge în turul doi.

„Cum să nu ajung? Suntem al doilea cel mai mare partid din România. Avem o infrastructură și un activ de partid. Am încredere în om. Am încredere în mine. Știu ce spun nepoatele mele și ce spune soția. Soția mi-a respectat decizia toată viață. Ne-am cunoscut când eram în liceul militar, adică din 1983. Am primit susținerea familiei chiar dacă nu mi-a spus-o direct.”, a răspuns acesta.

„Va rog să aveți încredere că așa cum am slujit țara, voi trudi și voi munci alături de dumneavoastră către două mari obiective pe care românii le-au avut după 89: prosperitate și libertate”, a fost mesajul acestuia pentru români.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close