Antena 3 CNN Politică Ciucă: „Aproximativ 200.000 de oameni care au stat o viață întreagă în slujba țării vor beneficia de o creștere justă a veniturilor”

Ciucă: „Aproximativ 200.000 de oameni care au stat o viață întreagă în slujba țării vor beneficia de o creștere justă a veniturilor”

nicolae ciuca hepta
Nicolae Ciucă spune că s-a făcut dreptate pentru pensionarii români | Sursă foto: Hepta
11 Sep 2024   •   23:26

După ce Guvernul a decis majorarea plafonului de impozitare și în cazul pensiilor din sistemul național de ordine și siguranță publică, Nicolae Ciucă, președintele PNL, a anunțat că s-a făcut dreptate pentru pensionarii militari.

„Dreptate pentru pensionarii militari!

Cunosc bine greutățile și constrângerile vieții de militar și vreau respect și dreptate pentru rezerviști. Așa că am cerut modificarea legislației printr-o ordonanță de urgență care să ridice plafonul de impozitare a pensiilor militarilor.

Prin actul normativ aprobat astăzi în Guvern, la propunerea ministrului Finanțelor Marcel Boloș, se urmează modelul pensiilor contributive, pragul crescând tot de la 2000 la 3000 lei. Astfel, aproximativ 200.000 de oameni care au stat o viață întreagă în slujba țării vor beneficia de o creștere justă a veniturilor, începând cu veniturile aferente lunii octombrie 2024.

Cadrele militare sunt supuse setului de restricții legale și îndeplinesc serviciul sub drapel, așa încât trebuie să gândim această responsabilitate în termenii unei juste compensații în timpul serviciului și după părăsirea acestuia”, a scris președintele PNL, Nicolae Ciucă, pe pagina de Facebook.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă pensionari militari
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close