Antena 3 CNN Politică Cioroianu: Chişinăul nu are probe în scandalul vizelor

Cioroianu: Chişinăul nu are probe în scandalul vizelor

Cioroianu: Chişinăul nu are probe în scandalul vizelor
30 Aug 2007   •   11:10

Traficul cu vize pentru România este o poveste care durează de multă vreme la Chişinău. Antena 3 a reuşit să facă dezvăluiri despre lanţul mafiot din jurul Consulatului României. Scandalul a izbucnit însă acum două săptămâni, când autorităţile moldovene au acuzat că oficiali români sunt implicaţi în traficul de vize. De-a lungul ultimelor luni ambasada României la Chişinău a informat MAE despre mai multe incidente care vizează traficul cu vize româneşti. Informaţiile primite de la mass-media din Chişinău sunt în curs de verificare, a anunţat Adrian Cioroianu. Un astfel de exemplu este o şcoală auto din apropierea Ambasadei care se ocupă cu traficul de vize, ai cărei angajaţi se recomandau ca personal al Ambasadei, a spus Cioroianu.

Toate aceste incidente au legătură cu refuzul Moldovei de a înfiinţa noi birouri consulare deoarece este peste puterea Ambasadei să soluţioneze toate cererile de vize, a conchis Adrian Cioroianu. Ministrul de Externe a precizat că va face publică corespondenţa cu Chişinăul, pentru a înlătura orice suspiciune.

În legătură cu acuzaţia consulului Alexandru Rus că ar fi implicat în obţinerea ilegală a vizelor româneşti, ministrul a spus că a demarat o anchetă. Un cotidian central a afirmat că există convorbiri telefonice înregistrate dintre diplomatul Alexandru Rus şi Ina Rusu, care discută despre afacerile lor ilegale. Autorităţile de la Chişinău nu au oferit nicio probă concretă în legătură cu acuzaţiile aduse domnului Rus sau cu vreo tentativă de mită a acestuia, susţine Cioroianu. Ministrul de Externe a anunţat că este posibil ca Ambasada de la Chişinău să suspende serviciul de cerere a vizelor online pentru că nu funcţionează eficient.

Cioroianu a felicitat toţi românii din Republica Moldova care sărbătoresc Ziua Limbii Române. În august 1989 limba română a fost proclamată ca limbă de stat în republica Moldova.

CHIŞINĂUL NU ARE PROBE ÎN SCANDALUL VIZELOR

Anca Bundaru, Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close