Antena 3 CNN Politică Ciolacu semnalează că PSD nu renunță la candidatul propriu la prezidențiale: "Am câștigat alegerile"

Ciolacu semnalează că PSD nu renunță la candidatul propriu la prezidențiale: "Am câștigat alegerile"

Premierul a comentat perspectiva ca PSD să continue alianța cu PNL și la alegerile parlamentare și prezidențiale

Ciolacul
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Iun 2024   •   16:47

Liderul PSD susține că, potrivit datelor cunoscute până în prezent, formațiunea sa a câștigat scrutinul de duminică, relatează Agerpres.

Asta, după ce rezultatele parțiale au arătat că Alianța PSD - PNL își adjudecă aproximativ jumătate din voturile valabil exprimate la alegerile europarlamentare și vizează 19 mandate la Bruxelles.

În ceea ce privește scrutinul local, PSD se profilează câștigător net la Consiliile Județene, cu 27 de președinți, față de 11 astfel de posturi câștigate de PNL.

Ciolacu a fost întrebat luni, la sediul central al PSD, când va fi decis candidatul partidului pentru alegerile prezidențiale, relatează Agerpres.

"Nu știu. Lăsați-mă întâi să vedem rezultatele finale şi apoi categoric că o să am o discuție cu colegii mei.

Astăzi o să stau de vorbă cu domnul Ciucă (despre data ședinței de coaliție, n.r) Din punctul meu de vedere, când o alianță electorală are cu 5 în față (cu referire la estimarea de peste 50% la europarlamentare, n.r.), este un semnal puternic transmis de către români că au încredere în această alianță. Cu adevărat sunt toate premisele a se crea o alianță politică. Dar vom vedea decizia.

Ciolacu: O alianță politică înseamnă candidat prezidențial comun și e puțin probabil ca PSD să renunțe la acest candidat

Dacă facem o alianță politică, asta înseamnă că avem candidat comun pentru funcția de președinte şi listă comună la parlamentare în decembrie. PSD momentan a câștigat alegerile. Este foarte puțin probabil ca PSD să renunțe la candidat, ținând cont că le-a câștigat", a explicat Ciolacu.

În ceea ce privește situația din București, liderul social-democrat s-a declarat convins că alianța PSD - PNL a câștigat primăriile de la sectoarele 1 şi 2.

"Sectoarele 1 şi 2 sunt câștigate. Domnul Tuță a câștigat. Domnul Hopincă, la fel. E o diferență mică, dar asta înseamnă democrație. Și la Bistrița e diferența foarte mică, dar la fel, asta e democrația, cum este și la Botoșani, la Vrancea", a spus premierul.

El a adăugat că va avea loc o analiză în PSD legată de alegerile locale și cele europarlamentare.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Tricolorii s-au întors acasă. Au fost primiți ca niște eroi, de sute de fani
x close