Antena 3 CNN Politică Ciolacu: PSD va ieşi primul în competiţia cu celelalte partide, dar asta nu înseamnă că automat va da şi prim-ministrul

Ciolacu: PSD va ieşi primul în competiţia cu celelalte partide, dar asta nu înseamnă că automat va da şi prim-ministrul

Marcel Ciolacu - hepta
Marcel Ciolacu, preşedintele PSD şi candidat la alegerile prezidențiale din acest an. Sursa foto: Hepta
de Ioana Coman    |    03 Sep 2024   •   22:51

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi că PSD va ieşi primul la viitoarele alegeri în competiţia cu celelalte partide, dar asta nu înseamnă că automat va da şi prim-ministrul, în cazul în care el va fi ales preşedintele ţării.

Ciolacu a fost întrebat dacă îşi menţine ideea de a nu numi un premier de la PSD în cazul în care el va fi ales preşedintele României.

"PSD va face parte din viitoarea coaliţie de guvernare. Votul românului îl respecţi. Eu am spus că următorii ani pentru România sunt cei mai importanţi ani de dezvoltare. Eu îmi doresc ca în următorii ani să intrăm într-o logică de a depăşi ura. Politicul tradiţional are această abordare, de ură şi de a te duce la vot să votezi împotriva cuiva, nu pentru ce a făcut, nu pentru că s-a descurcat, nu pentru că a muncit. Să fii împotriva cuiva - lucru care ne-a dominat în toate alegerile prezidenţiale din ultimii 20 de ani. Am venit cu o explicaţie foarte clară că puterea, în perioada următoare, va trebui împărţită. Această împărţire o să o decidă românii. Eu în acest moment consider că PSD va ieşi primul în competiţia cu celelalte partide, dar asta nu înseamnă că automat PSD va da şi prim-ministrul", a explicat Ciolacu, într-o emisiune la România TV, potrivit Agerpres.

Premierul a afirmat că automat PSD va fi la guvernare, iar "puterea trebuie împărţită".

"Mi-am asumat acest lucru în primul rând în faţa colegilor mei. Aşa gândesc, aşa cred că e corect pentru România. Am văzut când puterea a fost în mâna unui singur om, am văzut când un om a avut ambiţia să aibă 'guvernul său' unde s-a ajuns. (...) Am văzut şi unde duce această dorinţă de a conduce totul. Niciodată nu a dus într-o direcţie corectă şi bună. Eu sunt ferm convins - colegii mei au înţeles foarte bine mesajul, fiindcă şi eu şi ei dorim binele românilor şi al României", a susţinut acesta.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close