Antena 3 CNN Politică Ciolacu începe consultările cu partidele pentru data alegerilor. La Guvern a fost invitată și Diana Șoșoacă

Ciolacu începe consultările cu partidele pentru data alegerilor. La Guvern a fost invitată și Diana Șoșoacă

Ciolacu începe consultările cu partidele pentru data alegerilor. La Guvern a fost invitată și Diana Șoșoacă
Marcel Ciolacu. Sursă foto: hepta / Mediafax Foto
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Iun 2024   •   17:18

Guvernul organizează, luni și marți, consultări cu partidele politice pe tema calendarului electoral pentru alegerile prezidențiale și parlamentare din acest an.

"Având în vedere intenția Guvernului de a finaliza calendarul electoral pentru alegerile prezidențiale și parlamentare din 2024, luni, 1 iulie, vor avea loc consultări cu partidele politice, la Palatul Victoria, după următorul program: 

  • 10,00 - USR;
  • 11,00 - AUR;
  • 14,00 - UDMR;
  • 15,00 - S.O.S România;
  • 16,00 - Grupul Minorităților Naționale;
  • 17,00 - PUSL.

De asemenea, marți, 2 iulie, va continua dialogul cu reprezentanții altor formațiuni politice", se arată într-un comunicat al Guvernului, citat de Agerpres.

Din partea Guvernului, vor participa la consultări premierul Marcel Ciolacu, vicepremierul Marian Neacșu şi vicepremierul și ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, vineri, că îi va invita pe liderii partidelor politice să discute despre calendarul alegerilor prezidențiale.

El a spus că "țopăiala" pe această temă afectează încrederea între parteneri și trebuie să înceteze.

Ciolacu a invitat-o pe Șoșoacă la Palatul Victoria

Antena 3 CNN a relatat încă de vineri că premierul Marcel Ciolacu a decis să o invite pe lidera S.O.S. România, Diana Șoșoacă, la Palatul Victoria, la consultările pentru stabilirea datei alegerilor prezidențiale. S.O.S. nu a participat la alegerile precedente, fiind înființat de Șoșoacă după  "divorțul" cu scandal de partidul AUR al lui George Simion.

Ciolacu a avut și o discuție cu vicepremierul liberal Cătălin Predoiu. Acesta ar fi trebuit să semneze Hotărârea de Guvern cu data alegerilor prezidențiale, convenită, de principiu, în luna septembrie de cei doi parteneri guvernamentali.

Însă înțelegerea nu a mai funcționat după scrutinul europarlamentar, iar premierul i-a dat un "ultimatum" lui Predoiu să semneze documentul respectiv potrivit celor convenite anterior. Predoiu nu a dat curs solicitării.

Potrivit informațiilor Antena 3 CNN, Ciolacu i-ar fi spus acestuia că înțelege că Predoiu trebuie să respecte decizia partidului său, PNL.

Premierul i-a transmis ministrului că nu îl va remania, pentru a nu provoca o criză politică, dar că va chema partidele la consultări pentru a depăși impasul. 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Continuă consultările premierului cu partidele pe tema datei prezidenţialelor
x close