Antena 3 CNN Politică Ciolacu: Nu va exista vreo imixtiune a Rusiei în procesul electoral de la noi. Politicieni disperați inventează scenarii iresponsabile

Ciolacu: Nu va exista vreo imixtiune a Rusiei în procesul electoral de la noi. Politicieni disperați inventează scenarii iresponsabile

Premierul Marcel Ciolacu, în ședință de guvern
Premierul Marcel Ciolacu, în ședință de guvern. Foto: Gov.ro
de R.K.    |    23 Oct 2024   •   12:27

Premierul Marcel Ciolacu a reacționat, în ședința de guvern de miercuri, la acuzațiile partenerilor din Coaliție despre faptul că PSD „face jocul Rusiei”. „Scenarii iresponsabile”, spune Ciolacu, care anunță un nou sprijin din partea României pentru Republica Moldova. Acesta spune și că nu va exista „vreo imixtiune a Rusiei în procesul electoral de la noi”.

„Am văzut ieri anumiți politicieni disperați să inventeze scenarii iresponsabile despre cum Rusia va profita la alegerile prezidențiale din România. Să fie clar, cât timp voi fi premier, nu va exista vreo imixtiune a Rusiei în procesul electoral de la noi! Dimpotrivă, facem tot ce putem ca să diminuăm influența Rusiei în regiune. Iar cel mai bun mod este să aprobăm azi noi măsuri de sprijin pentru Republica Moldova, în domeniul energiei și al infrastructurii rutiere. Susținerea guvernului pro-european de la Chișinău și a președintei Maia Sandu este marea noastre prioritate. Știu sigur că Rusia înțelge asta cu claritate din acțiunile României din ultima vreme”, a declarat Ciolacu.

Recent, liderii PNL au lansat un atac dur la partenerii de guvernare de la PSD, despre care spun că fac jocul rușilor prin încercarea de a-l baga pe lideurl AUR, George Simion, în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Au fost acuzații că se încearcă mutarea de voturi de la PSD la AUR și că ar fi intervenit inclusiv fostul „creier” al campaniilor din trecut ale PSD, Viorel Hrebenciuc. „O tâmpenie”, a spus, miercuri, președintele PSD, Marcel Ciolacu.

×
Parteneri
x close