Antena 3 CNN Politică Ciolacu nu crede că Iohannis e interesat de funcția de premier: „E de muncă”

Ciolacu nu crede că Iohannis e interesat de funcția de premier: „E de muncă”

ioha ciolacu Inquam Photos George Calin
Întrebat dacă Iohannis a fost un preşedinte bun sau slab, Ciolacu a răspuns: „Putea mai mult”. Sursa foto: Inquam Photos - George Calin
de Andreea Ştefan    |    28 Aug 2024   •   00:02

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, consideră că preşedintele Klaus Iohannis nu este interesat de funcţia de prim-ministru al României, spunând ironic că „e de muncă”. Ciolacu a făcut aceste declarații, marți seară, în contextul în care a fost întrebat pe cine ar prefera în funcția de premier, între Nicolae Ciucă și Klaus Iohannis.

Marcel Ciolacu a spus pentru Gândul.ro, că, în opinia sa, „nu trebuie să fie de aceeaşi culoare politică primul ministru cu preşedintele”. El a adăugat că, dacă va fi ales preşedinte, „nu neapărat” va da puterea executivă unui premier de la PSD.

Ciolacu a evitat să spună pe cine și-ar dori în funcția de premier, subliniind că aceasta este o decizie pe care românii o vor lua prin votul lor.

Întrebat pe cine ar alege ca premier al României, între Nicolae Ciucă şi Klaus Iohannis, Ciolacu a răspuns: „Nu hotărăsc eu. Nu cred că-l interesează pe domnul Iohannis să fie prim-ministru al României. E de muncă”. 

Ciolacu a spus că nu îl percepe pe Nicolae Ciucă „foarte mult” ca pe o persoană de dreapta, precizând: „Cu Brătianu nu seamănă, sigur”. 
 
El a menţionat că nici pe Elena Lasconi nu o percepe „ca pe o femeie de dreapta”. 
 
Întrebat dacă Klaus Iohannis a fost un preşedinte bun sau slab, Ciolacu a răspuns: „Putea mai mult”.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close