Antena 3 CNN Politică Ciolacu îl atacă pe Boloș în ședința de guvern din cauza e-TVA: Să explicați în detaliu cum ați corectat

Ciolacu îl atacă pe Boloș în ședința de guvern din cauza e-TVA: Să explicați în detaliu cum ați corectat

Ciolacu îl atacă pe Boloș în ședința de guvern din cauza e-TVA: Să explicați în detaliu cum ați corectat
Premierul Marcel Ciolacu, în ședința de guvern. Foto: gov.ro
de Robert Kiss    |    28 Iun 2024   •   09:45

Premierul i-a transmis ministrului Finanțelor, în debutul ședinței de guvern de vineri, să explice modificările aduse proiectului e-TVA. Ciolacu l-a criticat pe Boloș pentru că nu a discutat cu mediul de afaceri înainte de a propune anumite măsuri.

„Începem astăzi cu cel mai așteptat punct de pe ordinea de zi, modificările privitoare la e-Factura, e-Transport și e-TVA. Vreau să fiu bine înțeles: digitalizarea sistemelor statului NU înseamnă mai multă birocrație și mai multe probleme administrative pentru mediu de afaceri. Dimpotrivă, digitalizarea trebuie să fie un ajutor pentru economie! Digitalizare înseamnă simplificare pentru firme și combaterea evaziunii fiscale pentru stat! De aceea, domnule ministru Boloș, orice proiect trebuie discutat mai întâi cu cei vizați. Nu invers! Înțeleg că v-ați consultat până la urmă cu experții contabili și cu mediul de afaceri și veniți astăzi cu o serie de modificări care țin cont de realitate. Vă rog ca, după ședința de guvern, să explicați în detaliu cum ați corectat acest act normativ”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Marcel Boloș a venit cu clarificări, joi, pe o rețea socială, cu privire la e-TVA, după valul de critici din ultimele zile, venite din partea mediului de afaceri. Ministrul a anunțat, totodată, că nu vor exista sancțiuni până anul următor. 

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Cod galben de caniculă în România. Județele vizate de alerta meteo ANM
x close