Antena 3 CNN Politică Ciolacu îl acuză pe Ciucă că „știa din februarie” de azilurile groazei, când era premier, dar „a stat ascuns prin birouri”

Ciolacu îl acuză pe Ciucă că „știa din februarie” de azilurile groazei, când era premier, dar „a stat ascuns prin birouri”

marcel ciolacu nicolae ciuca hepta
Marcel Ciolacu îl acuză pe Nicolae Ciucă de „ipocrizie” | Sursă colaj foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    09 Aug 2024   •   15:23

Marcel Ciolacu a lansat un atac dur la adresa lui Nicolae Ciucă pe care îl acuză, vineri, că știa despre situația din azilurile groazei încă din februarie, de pe vremea în care era premier, dar „a stat ascuns prin birouri”. Acuzațiile premierului au venit în contextul în care liderul PNL a lansat un atac la adresa premierului, în cazul morţilor de la Spitalul Sf. Pantelimon şi i-a cerut „să trateze cu maximă responsabilitate situația”. 

„Ne dorim ca justiția să facă lumină în cazul de la Spitalul Sf. Pantelimon! Și, de aceea, am spus că decența în fața interesului public ridicat pe această temă nu trebuie să fie subiect de provocări și atacuri politice! Așa cum decența a primat și în scandalul azilurilor, unde, deși știa din februarie, premierul de atunci a stat ascuns prin birouri. Eu mi-am asumat problema și am luat măsuri, chiar dacă asta a însemnat plecarea unor miniștri”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Premierul îl acuză pe Ciucă de „ipocrizie” și susține că „atacurile isterice sunt apanajul oamenilor politici slabi și disperați, nu al bărbaților de stat, de la care lumea așteaptă soluții la problemele lor”.

„România are nevoie de lideri coerenți și, mai ales, consecvenți! (...) Să te prăbușești așa, după ce ai bătut marșul „stabilității” la înviorare, la prânz și seara, este destul de trist. Și ipocrit!”, a mai scris Ciolacu.

„Domenii vitale precum sănătatea și educația nu se tratează precum o ciorbă de burtă, ci cu foarte multă seriozitate și atenție, sub toate aspectele. 

(...) De aceea, Guvernul pe care îl conduc va continua să facă tot ce ține de prerogativele sale și eu, ca premier și lider politic, voi fi foarte atent în a arunca vorbe, mai ales partenerilor de Coaliție. Jignirea nu înseamnă deloc onoare, la fel cum nici jocul de glezne sau proba de panotaj - viteză nu sunt probe olimpice. Nici măcar în politică!”, a mai spus Ciolacu.

Premierul l-a avertizat pe partenerul său de coaliție că „riscă să aibă mai multe panouri publicitare decât pagini la această ”Capră cu trei iezi” liberală de 2 milioane de euro”.

„Îi recomand deci domnului Ciucă să scrie mai mult la vestita sa carte și mai puțin pe rețelele sociale. Altfel, riscă să aibă mai multe panouri publicitare decât pagini la această ”Capră cu trei iezi” liberală de 2 milioane de euro”, a conchis Marcel Ciolacu.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Nicolae Ciucă
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close