Antena 3 CNN Politică Ciolacu, după discursul controversat al lui Viktor Orban: „Nu este treaba mea. Voiați să îi interzic să vină pe teritoriul României?”

Ciolacu, după discursul controversat al lui Viktor Orban: „Nu este treaba mea. Voiați să îi interzic să vină pe teritoriul României?”

marcel ciolacu profimedia
Premierul Marcel Ciolacu. Foto: Profimedia
de Ioana Coman    |    28 Iul 2024   •   11:45

Premierul Marcel Ciolacu spune că nu a urmărit discursul controversat al omologului ungar Viktor Orban, de sâmbătă, de la Băile Tușnad. „Nu este treaba mea”, a afirmat Ciolacu, duminică.

„Nu am văzut declarațiile, îmi cer scuze”, a răspuns Marcel Ciolacu, întrebat ce părere are despre declarațiile lui Viktor Orban din timpul tradiționalului discurs de la Universitatea de Vară.

„E treaba dânsului. A spus ceva de România?”, a continuat premierul, după ce jurnaliștii i-au spus că Orban l-a lăudat pe Vladimir Putin.

„Voiați să îi interzic să vină pe teritoriul României? Același lucru l-a spus și de la Bruxelles și de la Budapesta. Nu este treaba mea”, a mai adăugat Ciolacu.

Premierul ungar Viktor Orban a lăudat de mai multe ori Rusia în discursul său de la Băile Tușnad. De asemenea, a criticat Occidentul pentru că este împotriva lui Vladimir Putin.

„Europa s-a străduit să fie un etalon, să impună valori, democrație liberală, tranziția verde. Majoritatea țărilor de pe mapamond sprijină Rusia. China și Coreea de Nord nu ne miră, sprijinul Iranului e un pic surprinzător, India sprijină Rusia, Turcia nu acceptă valorile propuse de Occident și sprijină Rusia, e surprinzător. 

Occidentul e pe cale de destrămare. Presa din Occident spune că cea mai mare primejdie este Rusia. Felul în care se comporta Occidentul nu este rațional, nu se justifică.

Felul în care acționează și gândesc occidentalii poate este logic. De ce noi, Ungaria, nu înțelegem?  Avem confruntari geo-politice. Noi spunem că state naționale nu mai există, pentru noi această gandire nu este logică. Lumea este construită din state suverane, statul național nu este o abstracție juridică”, a afirmat Viktor Orban.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close