Antena 3 CNN Politică Ciolacu, după ce Ciucă l-a criticat că a lipsit de la discuția cu von der Leyen: Trebuia doar să fie atent la agenda mea publică

Ciolacu, după ce Ciucă l-a criticat că a lipsit de la discuția cu von der Leyen: Trebuia doar să fie atent la agenda mea publică

marcel ciolacu nicolae ciuca hepta
Premierul Marcel Ciolacu susține sâmbătă că nu crede că postarea în care Nicolae Ciucă îl critică pentru că nu a participat la întâlnirea cu Ursula von der Leyen pe tema acordării de ajutoare e scrisă de liderul PNL. Foto: Hepta
de Georgiana Marina    |    21 Sep 2024   •   13:35

Premierul Marcel Ciolacu susține sâmbătă că nu crede că postarea în care Nicolae Ciucă îl critică pentru că nu a participat la întâlnirea cu Ursula von der Leyen pe tema acordării de ajutoare e scrisă de liderul PNL și a subliniat că acesta din urmă trebuia să fie atent la agenda lui publică.

Preşedintele PNL, Nicolae CIucă, a anunțat, vineri seară, că România va primi 1,5 miliarde de euro din Fondul de coeziune al UE pentru a sprijini refacerea infrastructurii şi a gospodăriilor distruse de inundaţii și l-a criticat pe premierul Marcel Ciolacu pentru că nu a participat la întâlnirea cu Ursula von der Leyen, în care s-a discutat despre acordarea de ajutoare. „Ciolacu are de dat o explicaţie”, a mai spus liderul liberal.

„Îmi pare rău de postarea domnului Ciucă. Dânsul trebuia să fie atent la agenta mea publică. Eu am avut CSAT.

Am avut o discuție cu președinte von der Leyen, când se deplasa spre Polonia. Am avut o discuție și cu prim ministrul Poloniei și nu în ultimul rând am avut o discuție cu cancelarul Nehammer. Deci ne-am coordonat, a fost invitat și premierul Cehiei.

Am mers la CSAT și am continuat totuși să coordonez împreună cu vicepremierul Cătălin Predoiu. Azi de dimineață iarăși am vorbit cu domnul secretar de stat Raed Arafat și am luat decizia ca în următoarele 72 de ore să mai rămână în zona Galațiului toate dislocările de forțe, cu 300 de utilaje.

Am vorbit cu președintele Consiliului Județean, din data de 2 octombrie se va interveni în infrastructura deja din starea de alertă, au putut grăbi expertizele și selecțiile companiilor și deja se va interveni. Știți că e căzut un pod, sunt foarte multe drumuri rupte și drumuri naționale, și drumuri județene, și drumuri comunale.

Cu ajutoarele, ce am dislocat de la rezervele statului deja s-a dat la oamenii care au fost încercați de această viitură.

Ministrul Apelor a mers în teritoriu, la Vaslui și a fost și această alarmă de pe cursul Dunării, care e estimată la 8300 mc/s parcă. Deci avem toată informația. Cred că am fost mai utili românilor aici, plus am avut, repet, ședință CSAT. Eu nu cred că domnul Nicolae Ciucă a scris acea postare, asta este părerea mea personală. Fiecare dintre noi avem niște colaboratori”, a spus premierul.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close