Antena 3 CNN Politică Ciolacu: Cei care batjocoresc familia sunt cei care trăiesc fără căpătâi. PSD a fost mereu adultul din încăpere

Ciolacu: Cei care batjocoresc familia sunt cei care trăiesc fără căpătâi. PSD a fost mereu adultul din încăpere

ciolacu INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos, Octav Ganea
de A.D.    |    24 Aug 2024   •   12:38

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, sâmbătă, în discursul de prezidenţiabil susţinut la Congresul PSD, că susţine libertatea de expresie, economică, religioasă şi sexuală, dar totodată că nu crede "în libertatea de a distruge fibra" acestei naţiuni, adăugând că "cei care batjocoresc familia sunt cei care trăiesc fără căpătâi".

"Pentru mine, libertatea este una dintre valorile fundamentale. Susţin cu toată tăria libertatea de expresie, economică, religioasă şi sexuală. Dar nu cred deloc în libertatea de a distruge fibra acestei naţiuni. Să conteşti toate valorile nu este o formă de manifestare a libertăţii. Cei care batjocoresc familia sunt cei care trăiesc fără căpătâi", a declarat Marcel Ciolacu, sâmbătă, la Congresul PSD.

Liderul social-democraţilor a dorit să sublinieze că "familia, munca şi credinţa" i-au fost "călăuze" în viaţă şi că părinţii l-au învăţat că "trebuie să fii întotdeauna corect faţă de tine şi faţă de cei din jur", dar şi importanţa echilibrului şi a cumpătării.

El a adăugat că PSD "a fost mereu responsabil" şi "a fost adultul din încăpere", iar pentru acest partid este important să "colecţioneze reuşite pentru România, şi nu panouri electorale".

"Vin în faţa dumneavoastră şi a românilor cu invitaţia de a păşi împreună pe drumul către Cotroceni. Acest drum a început odată cu intrarea noastră la guvernare. Observ şi eu agitaţia unora care au trecut de la 'prin noi înşine, dar cu PSD', la tot felul de ameninţări ridicole la adresa noastră. Vă rog să ignoraţi acest circ. PSD a fost mereu responsabil. Noi întotdeauna am fost adultul din încăpere. Trebuie să continuăm să ne comportăm responsabil. Noi trebuie să colecţionăm reuşite pentru România, şi nu panouri electorale. PSD trebuie să fie în continuare garantul stabilităţii, pentru ca oamenii să îşi poată vedea liniştiţi de treburile lor zilnice. Întotdeauna, în momentele grele, oamenii s-au uitat la PSD pentru stabilitate şi echilibru. Am fost mereu cei care am găsit soluţii pentru problemele create de alte partide", a arătat premierul.

Potrivit acestuia, social democraţii au intrat la guvernare "în cel mai greu moment" din ultimii 30 de ani.

"Am intrat la guvernare în cel mai greu moment din ultimii 30 de ani. Cu o economie aflată pe marginea prăpastiei. Cu o pandemie gestionată în bătaie de joc. Cu o liberalizare haotică a preţurilor la energie. Cu salarii şi pensii îngheţate. Cu o prăbuşire fără precedent a nivelului de trai. (...) Asta nu înţeleg şi n-au înţeles niciodată cei care beau şi fumau în Guvern atunci când oameni trăiau în izolare şi panică. Au închis spitale. Au închis şcoli. Au închis afaceri. Au închis până şi biserici. Şi, poate cel mai grav, au batjocorit bătrânii, bolnavii cronici şi ne-au batjocorit morţii. Au furat toată demnitatea acestei naţiuni!", a explicat Ciolacu.

În opinia liderului PSD, "onestitatea faţă de cetăţeni a lipsit de la tribuna prezidenţială" în ultimii 20 de ani, deoarece România a avut preşedinţi "cărora nu le-a păsat deloc de oameni". El susţine că România are nevoie de un preşedinte "echilibrat", care să îşi ducă ţara "cu demnitate, în direcţia corectă".

"România are nevoie de un preşedinte care să accepte că într-un stat normal puterea trebuie împărţită, nu acaparată de un singur om sau de un singur partid. După 20 de ani, România are nevoie de un preşedinte care să arate respect pentru funcţia publică, un preşedinte pentru care Constituţia nu este o carte oarecare, ci legea fundamentală care ghidează orice acţiune"

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu PSD congres psd
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close