Antena 3 CNN Politică Ciolacu caută soluții pentru pensiile înghețate și respinge proiectul PNL de corectare a legii: Cu proiecte Fantomas nu discut

Ciolacu caută soluții pentru pensiile înghețate și respinge proiectul PNL de corectare a legii: Cu proiecte Fantomas nu discut

marcel ciolacu nicolae ciuca hepta
Liderii Coaliției, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    12 Sep 2024   •   20:14

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, referindu-se la proiectul PNL de modificare a legii pensiilor, că nu intenționează să discute despre „proiecte Fantomas”. El a subliniat că a anunțat deja angajamentul de a introduce măsuri, astfel încât, de la 1 ianuarie, când acestea vor intra în vigoare, să fie rezolvate problemele legate de recalcularea pensiilor pentru anumite categorii profesionale, cum ar fi minerii.

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat ce se va întâmpla cu categoriile profesionale, precum minerii, ale căror pensii au rămas înghețate după recalculare.

„Pensiile cresc la 1 ianuarie cu coeficientul de inflaţie şi cu majorarea salariului mediu pe economic”, a spus premierul Ciolacu.

Despre intenţia PNL de a veni cu un proiect de corectare a legii, Marcel Ciolacu a spus:

„Nu ştiu, eu cu proiecte Fantomas nu am de discutat. Eu cred că trebuie să fim nişte oameni serioşi, responsabili. Am avut un vot pe această lege, în Parlament, a fost votată de toate forţele politice. Înţeleg şi jocul politic dar cred că oamenii şi românii respectă la noi mai mult seriozitate”.

Şeful Executivului a arătat că va avea la Suceava o întâlnire cu liderii minerilor.

„Am şi anunţat în şedinţa de guvern că mă oblig că voi veni cu nişte măsuri astfel încât, de la 1 ianuarie, când va intra în aplicare, să remediem ce putem remedia, în discuţie normal şi cu Comisia Europeană”, a completat Ciolacu.

Deputatul PNL Florin Roman a anunțat că parlamentarii PNL vor depune marți un proiect de lege pentru a corecta greșelile din legea pensiilor, atribuite PSD, care au dus la înghețarea pensiilor pentru minerii, siderurgiștii, ceferiștii, persoanele cu dizabilități și cei din grupele speciale de muncă, pe care PSD i-a abandonat.

Roman a menționat că premierul Ciolacu a avertizat că nu se vor face modificări, dar a subliniat că acesta poate da ordine în PSD, nu în PNL. De asemenea, Roman a declarat că PNL va apăra imaginea Armatei Române, indiferent de eforturile unora de a o denigra din cauza respectului de care s-a bucurat Nicolae Ciucă în calitate de fost șef militar al Armatei Române.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu legea pensiilor
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close