Antena 3 CNN Politică Ciolacu: „Dacă alegerile prezidenţiale se mută în decembrie, nu candidez”. Despre varianta Geoană: „Nu e din afara partidului, a fost președintele PSD. Trebuie să avem o discuție”

Ciolacu: „Dacă alegerile prezidenţiale se mută în decembrie, nu candidez”. Despre varianta Geoană: „Nu e din afara partidului, a fost președintele PSD. Trebuie să avem o discuție”

marcel ciolacu Inquam Photos_Octav Ganea
Ciolacu: „Dacă alegerile prezidenţiale se mută în decembrie, nu candidez”. Despre varianta Geoană: „Nu e din afara partidului, a fost președintele PSD. Trebuie să avem o discuție”
14 Iun 2024   •   13:52

PSD va organiza în iulie un congres pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidențiale, a anunţat, vineri, președintele formaţiunii, Marcel Ciolacu, după şedinţa de la Mânăstirea Brâncoveanu.

„La începutul lunii iulie, PSD va avea un congres de desemnare a candidatului la prezidențiale", a spus Marcel Ciolacu.

PSD va avea un candidat propriu, a mai spus Ciolacu, fără a face nominalizări.

„Nu am anunțat comasarea alegerilor, până nu am avut calendarul complet. Decizia a fost luată în cadrul coaliției. 

Nu poți să schimbi calendarul în funcție de interesele politice. 

Alegerile pentru președinte rămân pe 15 și 29 septembrie. Calendarul de alegeri este cel anunțat înainte de comasare și menținut așa cum este corect. Trebuie să ne asumăm. 

Indiferent dacă avem un candidat unic al celor două partide sau dacă nu avem candidat unic, PSD va avea candidat la funcția de președinte al României. Am dovedit că suntem cel mai mare partid din România.

Eu am anunțat foarte clar că în luna decembrie nu voi candida din partea PSD", a continuat Ciolacu, referindu-se la intenția liberalilor de a muta din nou alegerile prezidențiale în decembrie.

Cât despre varianta Mircea Geoană candidat la prezidenţiale, susţinut de PSD, liderul formaţiunii spune că trebuie să aibă loc discuţii.

„Varianta (Mircea Geoană- n.r.) nu a fost discutată în interiorul partidului și nici eu nu am avut o discuție de câțiva ani cu domnul Geoană pentru o astfel de eventualitate. 

Eu cred că în primul rând ar trebui să am o discuție cu Mircea Geoană. Și nu eu, în primul rând colegii mei.

Domnul Geoană nu e din afara partidului, a fost președintele PSD. Rostul meu și al colegilor mei e de a lua decizii politice.

Eu nu rămân prizonierul unui cerc. În politică trebuie să vezi realitățile și dorințele electoratului. Dacă mă uit la tot profilul celor care au câștigat în acest moment, nu văd profilul trecutului”, a declarat liderul PSD.

Ciolacu i-a felicitat pe cei care au câștigat alegerile în județul Suceava, Timiș, Neamț sau din alte județe unde PSD a obținut un scor bun.

„PSD are peste 50%, adunând toate consiliile județene, toate UAT-urile. Este un scor care ne obligă. Cel mai greu de gestionat în politică sunt victoriile, nu înfrângerile. Înfrângerile se gestionează ușor: conducerea pleacă”, a încheiat şeful PSD.

Liderii social democrați s-au reunit vineri în localitatea brașoveană Sâmbăta de Sus pentru a discuta strategia partidului pentru alegerile prezidențiale și parlamentare din toamnă. 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Rezultatele la Evaluare Națională 2024, clasa a VIII-a, au fost publicate
x close