Antena 3 CNN Politică Certați în Coaliție, Ciucă și Ciolacu au vizitat separat sinistrații din Galați. În urmă cu câteva săptămâni, mergeau împreună

Certați în Coaliție, Ciucă și Ciolacu au vizitat separat sinistrații din Galați. În urmă cu câteva săptămâni, mergeau împreună

marcel ciolacu psd si nicolae ciuca pnl
Marcel Ciolacu, premier şi preşedintele PSD, şi Nicolae Ciucă, preşedintele PNL au fost din nou în localităţile afectate de inundaţii din Galaţi. Sursa foto: Facebook
de Claudia Popovici    |    05 Oct 2024   •   19:27

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au mers, sâmbătă, din nou în localitățile din Galați, afectate de inundații. De această dată, cei doi lideri ai Coaliției au mers separat. Președintele PSD a plecat spre Galați direct de la Biroul Electoral Central, unde și-a depus candidatura la alegerile prezidențiale. 

Intrați deja în campania pentru prezidențiale, cei doi au publicat fotografii și mesaje pe paginile de Facebook.

„Sunt mândru de modul în care PNL, împreună cu voluntari și ONG-uri, a sprijinit comunitățile din Suhurlui și Costache Negri, afectate de inundații. Așa trebuie să fim cu toții: solidari și implicați atunci când semenii noștri au nevoie", a scris Nicolae Ciucă, liderul PNL, pe Facebook.

„Am promis că nu voi lăsa niciun român în urmă! De aceea m-am întors astăzi în localitățile afectate de inundații din județul Galați, pentru a vedea ce s-a realizat până acum și pentru a discuta cu oamenii”, a postat și Marcel Ciolacu

Dacă în urmă cu câteva săptămâni cei doi vizitau împreună localitățile afectate de inundații, de data aceasta au mers separat. Cei doi lideri ai Coaliției nu își mai vorbesc după scandalul pornit de la legea pentru candidatura lui Klaus Iohannis.

„Nu am mai vorbit. Nici măcar (n.r. prin intermediari). Pauza operativă este doar pentru cei care înţeleg cu adevărat ce înseamnă”, spunea recent Nicolae Ciucă. 

Sâmbătă, Marcel Ciolacu a spus că cei doi nu-și mai vorbesc pentru că „așa au decis consultanții” PNL.

„Eu îmi respect colegii, atât din PSD, cât şi din PNL. Nu am ce să le reproşez colegilor mei din Guvernul României, dânşii, toţi colegii, sunt membri ai Guvernului României. Normal că suntem în campanie electorală, normal că coaliţia politică e cu totul altceva, dar să ştiţi că noi comunicăm. Nu mai comunicăm pentru că, repet, în campanie sunt consultanţii. Unii consultanţi spun că nu e bine să ne întâlnim noi pentru că creăm anumită emoţie în spaţiul public. Eu nu cred în asta”, a declarat Ciolacu.

În Galați, Marcel Ciolacu a mers împreună cu Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

„Se lucrează intens la refacerea infrastructurii. Sper ca, în cel mai scurt timp, cele 4 poduri, 4 podețe și cei peste 20 km de drum, pentru care au fost alocate în regim de urgență 62 de milioane de lei să fie refăcute complet. De asemenea, se lucrează și la consolidarea terasamentelor și refacerea porțiunilor deteriorate ale căii ferate pe ruta Galați – Bârlad. De aceea, am venit împreună și cu Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, ca să ne asigurăm că lucrările se vor face rapid", a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Mai mult, el a anunţat că, până pe 1 noiembrie vom transmite la Bruxelles, evaluarea completă a tuturor pagubelor astfel încât cu banii primiți de la Comisia Europeană ( aprox. 1,5 miliarde de euro) să refacem integral infrastructura de aici și să realizăm amenajările hidrotehnice necesare pentru protejarea localităților și oamenilor de aici".

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close