Antena 3 CNN Politică Cine va fi prim prim-ministru dacă Marcel Ciolacu devine Președinte. "E bine să fie din alt partid"

Cine va fi prim prim-ministru dacă Marcel Ciolacu devine Președinte. "E bine să fie din alt partid"

Mihai Gadea si Marcel Ciolacu - interviu exclusiv
Marcel Ciolacu optează pentru desemnarea unui premier din afara PSD în cazul în care câștigă alegerile prezidențiale. Sursă foto: Antena 3 CNN
de A.I.    |    10 Sep 2024   •   22:24

Premierul Marcel Ciolacu a explicat, la Sinteza Zilei, cum îl va desemna pe noul șef de guvern dacă va câștiga alegerile prezidențiale din acest an.

Contextul luat în calcul este cel în care PSD va câștiga și alegerile parlamentare, fără a avea,  însă, majoritatea în forul legislativ.

"Voi sta la masă cu cei care creează majoritatea. Nu voi încălca principiul constituțional și să vin să numesc pe altcineva, fără să vorbesc cu cei care sunt pe primul loc. Dar, cu certitudine, ținând cont de provocările din 2026-2027, când e cea mai mare dezvoltare a României... Ce facem cu ea? O pierdem, o ratăm și pe asta, cum am ratat totul de 30 de ani prin ceartă și scandaluri? Sunt ferm convins, colegiilor mei le-am și explicat deja și o să înțeleagă cu toții că este bine pentru echilibru să fie un prim-ministru din alt partid. (Mihai Gâdea îl întreabă dacă premierul va di de la PNL, n.r.)

De la partidul cu care se va crea majoritate. Pentru perioada următoare, România are nevoie de o de o coabitare și de un guvern stabil. Nu ne permitem să avem crize politice în România.

Pe urmă, ne vedem peste 4 ani de zile în alte alegeri. Până atunci, că mă cheamă Ciolacu, Lasconi, Ciucă, sau Mircea Geoană, ne așezăm la masă și găsim soluțiile cele mai bune. Nu putem cumpăra timp, dar, prin decizii rapide, prin respect între noi, cred că putem construi ceva normal, în sfârșit, în România.

Avem independența Justiției. Am lămurit și cu salariile, și cu pensiile speciale, le-am făcut pe anumite termene, s-au negociat, s-a încheiat. Hai să construim. E momentul cel mai important pentru România pentru a construi", a spus Marcel Ciolacu.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close