Antena 3 CNN Politică Cine susține noul proiect de lege al senatoarei Nicoleta Pauliuc. De ce cere două zile libere pentru screening

Cine susține noul proiect de lege al senatoarei Nicoleta Pauliuc. De ce cere două zile libere pentru screening

Medici specialiști, șefi de clinici și de spitale, reprezentanți ai societății civile au susținut în cadrul unei conferințe la Palatul Parlamentului nevoia de facilități pentru angajați să facă controale medicale preventive.

nicoleta pauliuc
Cine susține noul proiect de lege al senatoarei Nicoleta Pauliuc. De ce cere două zile libere pentru screening
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Mai 2024   •   10:48

Proiectul legislativ a fost inițiat de senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc și pus în dezbatere publică. 

Ideea are la bază o inițiativă a preotului Constantin Necula și a organizației sale comunitare de la Sibiu.

"E firesc să ne apărăm mamele, surorile, soțiile. E firesc de fiecare dată să stăm de partea prevenției cancerului și cred că e nevoie de toate acestea ca lucrurile să nu degenereze și mai tare", a declarat părintele. 

Proiectul de lege al senatoarei Pauliuc nu vizează doar controale preventive pentru cancer ci și alte boli – și a fost lansat în cadrul săptămânii dedicate Zilei Supraviețuitorilor de Cancer, o inițiativă a senatoarei de promovare a politicilor se susținere pentru pacienții oncologici și familiile lor.

Mesaje de susținere pentru proiectele senatoarei Pauliuc au venit și de la: Luciana Indre, jurnalist, Chris Simion-Mercurian, regizoare de teatru, reprezentanți ai unor asociații pentru drepturile pacienților oncologici.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă
x close