Surse politice au declarat pentru Mediafax că principalele schimbări l-ar viza pe Traian Igaş, de la Interne, numele înlocuitorului urmând să fie stabilit. De asemenea, Gheorghe Ialomiţianu, de la Finanţe, ar putea fi înlocuit de Bogdan Drăgoi.
Potrivit surselor citate, de portofoliul lui Igaş ar fi interesat şi UNPR, mai ales că Gabriel Oprea a deţinut funcţia, pentru o scurtă perioadă, când încă se afla în PSD.
De asemenea, există voci sonore din PDL, cum ar fi cea a lui Sorin Frunzăverde, care se opun cooptării Elenei Udrea în viitorul Cabinet Ungureanu. Cu toate acestea, prezenţa Elenei Udrea în noul Guvern este foarte posibilă.
Potrivit surselor Mediafax, se vehiculează de asemenea, ideea înlocuirii miniştrilor Valeriu Tabără, Valerian Vreme şi Ion Ariton.
În aceste condiţii, Elena Udrea, Anca Boagiu, Sulfina Barbu, Cătălin Predoiu, Daniel Funeriu, Laszlo Borbely şi Kelemen Hunor sunt printre miniştrii din vechiul Guvern care şi-ar putea continua activitatea sub conducerea lui Mihai Răzvan Ungreanu.
De altfel, Ungureanu ar putea avea o bună colaborare cu Anca Boagiu, pe care o aprecia din perioada în care deţineau portofoliile de Externe şi, respectiv, de Intergrare UE, sub conducerea lui Călin Popescu Tăriceanu.
De asemenea, Leonard Orban, Cristian Diaconescu şi Gabriel Oprea sunt, în continuare, pe lista membrilor Executivului.
Ungureanu a declarat, luni, la Palatul Cotroceni, că va începe marţi dimineaţă discuţiile cu partidele din coaliţie în vederea elaborării programului de guvernare şi a "identificării formulei optime de cabinet".
"Guvernul pe care îl voi forma are nevoie de sprijin parlamentar ferm, are nevoie de încrederea cetăţenilor României, are nevoie de o direcţie care nu poate veni decât dintr-o viziune politică", a spus el.
El a adăugat că opţiunile sale ideologice au fost întotdeauna de dreapta.