Antena 3 CNN Politică Cine este Victor Negrescu, propunerea pentru ministru al Afacerilor Europene

Cine este Victor Negrescu, propunerea pentru ministru al Afacerilor Europene

o_1bjn4l5um15eo1jsk1tsq1eb11mlt8.jpg
Foto: wikipedia.org
26 Ian 2018   •   15:30

Victor Negrescu este propunerea PSD pentru funcția de ministru delegat pentru Afaceri Europene, portofoliu deținut din iunie 2017.

Victor Negrescu s-a născut la 17 august 1985, București. Este membru al Partidului Social Democrat și cel mai tânăr europarlamentar român, ales în Parlamentul European în luna mai 2014.

Victor Negrescu este în politică de la 17 ani, fiind mai întâi simpatizant al Partidului Socialist din Franța și ulterior membru al Partidului Social Democrat din România.

A ocupat pe rând funcțiile de Vicepreședinte PSD sector 3/ Purtător de cuvânt, Președinte PSD Alba Iulia, președinte-coordonator național PES Activists România.

Din 2007 coordonează activitatea PES Activists România în calitate de președinte. PES Activists România este o structură compusă din peste 10.000 de membri și simpatizanți PSD de toate vârstele interesați în politica europeană.

Începând cu anul 2015 a inițiat împreună cu un grup de intelectuali de stânga Fundația Stânga Democratică.

În anul 2015, a fost ales vicepreședinte al Partidului Social Democrat cu 3162 de voturi. El a devenit astfel cel mai tânăr vicepreședinte al principalei formațiuni politice de stânga din România.


 

×
Subiecte în articol: PSD victor negrescu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close