Antena 3 CNN Politică Cine este Felix Stroe, noul ministru propus de PSD pentru portofoliul Transporturilor

Cine este Felix Stroe, noul ministru propus de PSD pentru portofoliul Transporturilor

o_1bsapsu2u1hma10sh4g11qr0fc18.jpg
Foto: Agerpres
13 Oct 2017   •   15:06

Felix Stroe, liderul PSD Constanța, este propunerea PSD pentru Ministerul Transporturilor. Numele acestuia apare în dosarul fostului senator PSD, Cătălin Voicu, și a fost audiat la DNA în 2010. De asemenea, Stroe a fost declarat incompatibil de către DNA în anul 2015.

BIOGRAFIE Felix Stroe

În presă s-a vehiculat faptul că Felix Stroe a fost ofițer de contrainformații, însă el neagă acest lucru. ”Nu am fost nici măcar o secundă ofițer de contrainformații sau ofițer de securitate”, a spus Stroe, scrie stiripesurse.ro.

În martie 2015, Agenția Națională de Integritate l-a declarat pe Stroe în incompatibilitate, deoarece a deţinut simultan funcţia de consilier local şi funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţier şi director general al SC RAJA SA. Social-democratul a atacat în instanță raportul ANI și, în prima instanță, la Curtea de Apel Constanța, a câștigat. Recursul se judecă încă.

În 2010, a fost audiat la DNA în dosarul de corupție al fostului senator PSD Cătălin Voicu. Stroe, director al RAJA Constanța, a refuzat să dea detalii despre calitatea în care a fost audiat, dar presa a făcut legătura cu o stenogramă din dosarul lui Cătălin Voicu, în care era transcrisă o discuție a acestuia cu alt senator PSD, Alexandru Mazăre (fratele ex-primarului Radu Mazăre).

Potrivit unui profil realizat de ziarul Adevarul in iunie 2015, cand a ajuns presedintele PSD Constanta, Felix Stroe s-a născut pe data de 25 decembrie 1955 în localitatea Valea Teancului din Buzău. După ce a absolvit Liceul BPHaşdeu din Buzău, a urmat cursurile Academiei Navale Mircea cel Bătrân Constanţa, pe care a absolvit-o ca şef de promoţie. Studiile şi le-a completat cu Academia de Înalte Studii Militare Bucureşti, Facultatea de comandă şi stat major, dar mai are şi un curs de manager în turism. Între anii 1978 – 1991 a fost ofiţer activ în cadrul Marinei Militare, din care cinci ani comandant de nave de război. Între 2000 şi 2003 a deţinut funcţia de viceprimar al oraşului Constanţa. Din 2003 este directorul general al SC RAJA SA. Este căsătorit şi are doi copii: Elena şi Cosmin.

×
Subiecte în articol: Ministerul Transporturilor
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close