Antena 3 CNN Politică Cine ar putea candida la alegerile prezidențiale din 2024 | Urzeli pentru Palatul Cotroceni

Cine ar putea candida la alegerile prezidențiale din 2024 | Urzeli pentru Palatul Cotroceni

Se trag sfori în cele mai importante partide pentru candidații care vor intra în cursa alegerilor prezidențiale din 2024.

cine ar putea candida alegeri prezidentiale 2024
Cine ar putea candida la alegerile prezidențiale din 2024 | Urzeli pentru Palatul Cotroceni Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    21 Aug 2022   •   17:09

Alina Gorghiu, șeful interimar al Senatului, al doilea om în stat în acest moment, spunea că ar trebui ca PNL să își numească un om pentru alegerile prezidențiale.

În acest moment, favorit ar fi, desigur, președintele partidului și premierul țării, Nicolae Ciucă.

Pe de altă parte, mai spune aceasta că ar trebui ca partidul să decidă în forurile interne să își propună candidat. Ce înseamnă acest lucru? Am putea avea 2 candidați în coaliție.

Social-democrații au o situație un pic mai delicată, dat fiind faptul că în PSD tradiția este ca președintele partidului să fie și candidatul pentru alegerile prezidențiale. Marcel Ciolacu nu și-ar dori o astfel de candidatură.

A fost vehiculat în spațiul public numele lui Mircea Geoană, însă până în acest moment nimeni nu a confirmat concret o astfel de posibilitate ca Mircea Geoană să renunțe la funcția de Secretar General Adjunct al NATO și să revină în România pentru a candida la alegerile prezidențiale, ori ca independent susținut de către social-democrați, ori ca membru al PSD pentru alegerile prezidențiale.

De cealaltă parte, opoziția ar putea avea și ea doi candidați din partea celor de la AUR.

George Simion deja și-a anunțat intenția de a candida, iar din partea celor de la USR, actualul președinte al partidului, Cătălin Drulă.

×
Subiecte în articol: alegeri prezidentiale
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close