Antena 3 CNN Politică Chiuariu: România şi Italia trebuie să dea dovadă că sunt din aceeaşi familie

Chiuariu: România şi Italia trebuie să dea dovadă că sunt din aceeaşi familie

Chiuariu: România şi Italia trebuie să dea dovadă că sunt din aceeaşi familie
17 Noi 2007   •   15:35

Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, a declarat sâmbătă, în cadrul încheierii acordului româno-italian de cooperare judiciară, că dorinţa comună a celor două ţări este să le redea siguranţa cetăţenilor lor. ?Pentru că necazurile, întâmplările tragice, dificultăţile îi strâng laolată pe membrii aceleaşi familii. Iar noi suntem astăzi împreună, pentru a transmite un mesaj de solidaritate şi de responsabilitate cetăţenilor europeni.

Pentru că problemele trebuie să li se răspundă cu soluţii şi nu cu sloganuri şi incitare la violenţă. Dorinţa noastră comună este să intensificăm această colaborare şi să le redăm siguranţa, atât a cetăţenilor italieni, cât şi celor români, ca raporturile lor cu autorităţile celor două state să fie guvernate de lege şi ferite de abuzuri. Cetăţenii europeni, italieni sau români, aşteaptă de la oamenii politici europeni atitudini responsabile şi acţiuni concrete, cum este cea de astăzi?.

Ministrul român al Justiţiei, Tudor Chiuariu, şi omologul său italian, Clemente Mastella, au semnat, sâmbătă, la Benevento (lângă Napoli), primul acord de cooperare privind magistraţii de legătură din cele două state. Autorităţile italiene au restricţionat circulaţia autovehiculelor în centrul orasului Benevento, între Piata 4 Noiembrie şi Bulevardul Annunziata, pentru a asigura desfăşurarea în bune condiţii a vizitei ministrului român al Justiţiei.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close