Antena 3 CNN Politică Cezar Preda: Băsescu nu va fi lipit de PD-L, dacă sondajele arată că ne trage în jos

Cezar Preda: Băsescu nu va fi lipit de PD-L, dacă sondajele arată că ne trage în jos

Cezar Preda: Băsescu nu va fi lipit de PD-L, dacă sondajele arată că ne trage în jos
13 Feb 2008   •   14:17

În emisiunea LIVE cu Anca Florea, Cezar Preda, deputat PD-L, vorbeşte despre relaţia PD-L-ului cu Traian Băsescu, preşedintele României, despre trecerea PD-ului de la un partid de stânga, la unul de dreapta şi despre rezultatele din alegerile care se apropie.

Cezar Preda crede că nu vor avea loc anticipate. În acelaşi timp, deputatul PD-L mizează pe succesul PD-L-ului în alegerile programate pentru acest an. ?Trebuie să facem un partid de 40% în vot direct, trebuie să guvernăm, mai ales că noi avem şi o problemă cu rebranduirea partidului. Părerea mea e că nu avem niciun motiv să ne culcăm pe o ureche. Nu avem de ce sa fim mulţumiţi de actualul scor?.

Cezar Preda spune că Traian Băsescu nu va risca să rămână alături de PD-L dacă sondajele vor dovedi că acesta trage în jos partidul. Mai mult, partidul însuşi s-ar distanţa de Băsescu în momentul în care îl vor devansa în sondaje.

?Traian Băsescu nu va sta nicio secundă lipit de PD-L în momentul în care sondajele vor arăta că ne trage în jos. Nici partidul nu va sta lângă el, dacă va avea un procent mai jos decât partidul?, a declarat deputatul PD-L.

În legătură cu saltul de la stânga la dreapta, făcut de PD în trecut, Cezar Preda susţine că nu a fost o mişcare bruscă, ci că schimbarea a intervenit ca urmare a unor studii efectuate asupra opţiunilor oamenilor din perioada respectivă. În plus, deputatul PD-L spune că, oricum, PD se comporta ca un partid de dreapta. Lipsea doar anunţul oficial al schimbării.

?Noi ne-am schimbat după port şi după minte. Am făcut sondaje cu ce vor oamenii şi, oricum, tot partidul voia să plecăm de pe stânga. Ni se spunea că noi nu ne purtăm ca pe stânga. Cred că PD a punctat bine. Dacă electoratul dezaproba trasferul, aveam 5% în sondaje?, a adăugat Preda.

Privitor la procesul iniţiat de Petre Roman, pentru recâştigrea siglei PD, deputatul PD-L consideră că ?Petre Roman vrea şi el un succes pe numele şi pe munca altuia?. Sigla PD nu îi aparţine întrucât ?el nu a inventat niciodată nimic. Noi ne-am numit FSN şi am fuzionat cu PD-ul domnului Vişinescu şi ne-am denumit PD?, a continuat Preda.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close