Antena 3 CNN Politică Cererea lui Pinalti acceptată: Conducerea PDL va lua temperatura relaţiei cu PSD în filiale

Cererea lui Pinalti acceptată: Conducerea PDL va lua temperatura relaţiei cu PSD în filiale

Cererea lui Pinalti acceptată: Conducerea PDL va lua temperatura relaţiei cu PSD în filiale
07 Sep 2009   •   15:05

Conducerea PDL a dat luni curs moderat solicitării primarului de Piatra-Neamţ, Gheorghe Ştefan, de consultare a filialelor în privinţa relaţiei cu partenerii din PSD. Dacă şeful de sub poalele Pietricicăi se pronunţa pentru instituirea unui guvern minoritar compus numai din PDL şi anunţa că va propune Biroului Permanent ca toate filialele judeţene să se pronunţe asupra oportunităţii menţinerii PSD la guvernare, liderii democrat-liberali au decis să facă în perioada următoare, o evaluare a relaţiei cu PSD, la nivelul fiecărei organizaţii a partidului.
Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a explicat, luni, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional, că solicitarea lui ?Pinalti? nu constituie o noutate, de vreme ce relaţia cu PSD la nivelul coaliţiei de guvernare a fost analizată periodic de către PDL.
"Tot timpul am fost de părere ca, acolo unde nu merg, să îi ajutăm, să găsim soluţii, să negociem, să mediem,ca să meargă lucruri. Aceste evaluări s-au făcut şi se fac în continuare", a spus Flutur.
El a a ţinut însă să precizeze că prioritare sunt, în acest moment, asumarea răspunderii pe pachetele de legi şi probleme curente ale ţării.
În ceea ce priveşte apelul la responsabilitate adresat de şeful statului partidelor din coaliţie, Flutur a apreciat că este binevenit, la momentul oportun. "Au fost declaraţii la temperaturi înalte, multe din cauze locale, altele venite dintr-o parte a PSD. Noi n-am dat replica decât foarte rar. La noi n-au fost atacuri, ci răspunsuri", a spus GFlutur, după şedinţa de luni a BPN al PDL.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close