Majoritatea liderilor PD-L evită să mai poarte discuţii telefonice cu ziariştii, pentru a nu cădea victime suspiciunii că dau presei informaţii despre dezbaterile din interiorul partidului.
Jurnalul Naţional publică o discuţie a unui ziarist cu un lider al partidului, purtată prin e-mail:
"Sună-mă tu. Eu nu te pot suna, pentru că la partid ni se verifică facturile telefonice ca să se vadă dacă vorbim cu ziariştii.
- Bine, dar e telefonul dumneavoastră personal. Nu e plătit de partid.
- Da, dar când eşti la putere se poate orice".
Liderul PD-L confirmă, astfel, că pe lângă interdicţia de a oferi presei informaţii "pe surse" din şedinţele Biroului Permanent Naţional, şi apelurile telefonice îi sunt verificate. Conform Jurnalului Naţional, primii ţinuţi sub observaţie sunt cei care au intrat în partid în urma fuziunii democraţilor cu PLD-ul lui Stolojan.
Controlul informaţiilor în Partidul Democrat-Liberal a devenit şi mai drastic după alegerile din 2008. După parafarea coaliţiei PD-L - PSD, democrat-liberalii n-au avut curaj nici măcar să confirme oficial faptul că Theodor Stolojan urma să fie propus pentru funcţia de prim-ministru, lucru pe care toată lumea îl bănuia.
"Traian Băsescu îl va propune pe Stolojan, dar nu mă poţi cita pentru că nu avem voie să dăm declaraţii", s-a scuzat atunci un membru al Biroului Permanent Naţional al PD-L.
Presa a relatat că democrat-liberalii au primit interdicţie de a apărea în emisiuni televizate, încă din timpul negocierilor pentru formarea actualei coaliţii de guvernământ.
Întrebat în acele zile despre un eventual parteneriat cu PSD, actualul premier Emil Boc a fost sincer:
"Mergeţi la Cotroceni, bateţi pe acolo, că acolo sunt răspunsurile"
Antena 3