Antena 3 CNN Politică Cei 322 pot schimba şi legea gravitaţiei

Cei 322 pot schimba şi legea gravitaţiei

Cei 322 pot schimba şi legea gravitaţiei
24 Apr 2007   •   14:31

PSD a propus propus marţi în Parlament un nou amendament la legea referendumului, amendament care a şi fost adoptat. Acesta prevede că referendumul poate fi repetat dacă la vot nu se prezintă jumătate plus unu din numărul cetăţenilor cu drept de vot. Trei dintre liderii PD au ieşit la rampă cu acuzaţii la adresa parlamentarilor care au adoptat acest proiect. Radu Berceanu acuză noua majoritate parlamentară că modifică, după bunul plac, orice prevedere legală, cu unicul scop de a-l înlătura pe Traian Băsescu. ?Noua majoritate formată în Parlament ar fi în stare să schimbe şi legea gravitaţiei?, spune Berceanu.

Berceanu: parlamentarii au schimbat întrebarea de pe buletinul de vot
S-a ajuns la încălcări grave ale Constituţiei, a subliniat democratul, declarând că în acest moment cetăţenii nu mai au niciun cuvânt de spus. Ceea ce au făcut cei 322 este ?o siluire a democraţiei, a Constituţiei şi a legilor în vigoare?. Radu Berceanu a încheiat explicând că deşi există o prevedere foarte limpede în privinţa întrebării care trebuie formulată la referendumul pentru demiterea sau nu a preşedintelui în cazul suspendării, parlamentarii din noua majoritate au schimbat conţinutul textului de pe buletinul de vot.

Rădulescu: referendumul are loc chiar de Sfântul... Patrichie
Deputatul Cristian Rădulescu a atras atenţia că ceea ce s-a întâmplat azi în Parlament prin adoptarea amendamentului propus de PSD creează un precedent periculos în România. Rădulescu a vorbit despre o lovitură de Parlament pusă în scenă de o coaliţie obscură, pe dedesubtul voinţei electoratului, care uneşte partide în jurul unor interese de moment. Democratul consideră neconstituţională stabilirea referendumului într-o zi de sâmbătă, accentuând ironic că referendumul va avea loc chiar în ziua Sfântului Patrichie.

Şi reprezentanţii PLD au reacţionat la decizia parlamentului. Valeriu Stoica a afirmat că hotărârea privind organizarea referendumului nu poate produce efecte juridice deoarece este neconstituţională.

Parlamentul a adoptat amendamentul propus de PSD la Legea Referendumului. Acest amendament prevede că referendumul poate fi repetat dacă la vot nu se prezintă jumătate plus unu din numărul cetăţenilor cu drept de vot şi în cazul în care Curtea Constituţională stabileşte faptul ca fiind un temei pentru repetarea referendumului. Asta înseamnă că, în condiţiile în care la referendum nu se va prezenta jumătate plus unu dintre români, suspendarea lui Traian Băsescu se va prelungi, în vederea organizării unui nou referendum. Cel care a făcut această propunere a fost deputatul PSD Eugen Nicolicea, amendamentul trecând la vot cu 237 voturi ?pentru?, 19 ?împotrivă? şi 17 abţineri.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close