Antena 3 CNN Politică Ce voturi ar putea aduna moţiunea PSD

Ce voturi ar putea aduna moţiunea PSD

Ce voturi ar putea aduna moţiunea PSD
15 Aug 2007   •   21:13

Moţiunea de cenzură anunţată de social democraţi în această toamnă ar putea aduna mai multe voturi decât părea iniţial. Surse democrate, susţin că liderii partidului vor recomanda parlamentarilor să voteze în favoarea moţiunii. Oficial, democraţii neagă aceste informaţii. Dacă documentul va trece, preşedintele Traian Băsescu ar putea iniţia consultări cu partidele politice, pentru a decide numele viitorului premier şi componenţa Cabinetului pe care acesta să îl conducă. Conservatorii nu au decis încă ce vor face, liberal democraţii sunt pentru, mai rămâne de precizat punctul de vedere al PRM.

Potrivit unui calcul simplu, pentru ca moţiunea să treacă ar fi suficiente voturile social-democraţilor, democraţilor şi celor de la România Mare. Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian, consideră că moţiunea de cenzură anunţată de PSD se va îndreapta tot împotriva social-democraţilor şi nu contra Guvernului Tãriceanu 2.

Conservatorii nu cred că moţiunea urmăreşte căderea guvernului, ci este doar un atac îndreptat împotriva Partidului Democrat. Deputatul conservator Bogdan Pascu susţine că moţiunea ar fi un răspuns la acuzaţiile PD-ului cum că PSD-ul este de fapt aliatul PNL-ului. ?Pot să garantez de pe acum că nu vor vota 100% membrii PSD-ului în parlament aceasta moţiune. Matematic vorbind, ea nu are cum să treacă. Şi atunci este un fel de şantaj politic la adresa guvernului, prin care PSD să se delimiteze de actuala guvernare?, spune Pascu. Vicepreşedintele PSD, Dan Nica, a fost revoltat de observaţiile conservatorilor.

Alegerile înainte de termen par a fi şi pe placul UDMR, dacă partidele politice nu vor găsi o soluţie de alianţă viabilă. Totuşi, liderul uniunii, Marko Bela a anunţat că formaţiunea sa nu va vota pentru moţiunea de cenzură anunţată de PSD.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close