Antena 3 CNN Politică Ce urmează după desemnarea lui Sorin Grindeanu premier. ”Calendarul este extrem de scurt”

Ce urmează după desemnarea lui Sorin Grindeanu premier. ”Calendarul este extrem de scurt”

o_1b57dbtlcr6i116b1ojn1u4t1nqg8.jpg
Foto: presidency.ro
30 Dec 2016   •   10:27

Noul premier desemnat Sorin Grindenu declara, miercuri seară, la Antena 3, că va iniția consultări în coaliţia PSD-ALDE, pentru a se stabili un calendar, imediat după ce președintele Klaus Iohannis își va anunța decizia.

''Calendarul este extrem de scurt (...). O să mă consult cu coaliţia, cu preşedinţii celor două Camere şi o să stabilim acest calendar. Noi ne-am fi dorit, şi aici nu vorbesc de mine, să facem acest lucruri în urmă cu o săptămână, când a fost desemnată Sevil Shhaideh'', a mai spus el.

Întrebat dacă are să-i comunice ceva preşedintelui Kalus Iohannis, Sorin Grindeanu a răspuns: ''Responsabilitate şi modestie. Asta vom încerca să transmitem, dacă dânsul va face această nominalizare''.

Sorin Grindeanu este noul premier desemnat al României. Grindeanu a fost nominalizat miercuri pentru funcția de prim-ministru. Propunerea a fost aprobată miercuri în Comitetul Executiv Național al Partidului Social Democrat.

Klaus Iohannis a semnat decretul fără a face vreo declarație publică și fără a-și asuma public această numire. Singura reacție din partea Administrației Prezidențiale a fost un comunicat apărut în această dimineață pe site-ul presidency.ro, în care se anunță acceptarea lui Sorin Grindeanu și desemnarea lui pentru funcția de prim-ministru. 

 

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu Klaus Iohannis
Cele mai noi știri
Parteneri
x close